A száraz szex fogalmát sokan sokféleképpen értelmezik. A napidoktor összeszedte, mit érdemes tudni róla, mik az előnyei, és mik a hátrányai.

Egyeseknek a száraz szex egyenlő minden fajta szexuális játékkal, vaginális közösülés nélkül. Másoknak viszont azt jelenti, hogy semmiféle behatolás nem történik – se orális, se anális, se vaginális.

Ami biztos, hogy a száraz szextől nem lehet teherbe esni, ugyanis az aktus során nem juthat sperma a vaginába.

Forrás: Shutterstock

A hatékonyság komoly és fontos szempont a terhességet megelőző módszerek kiválasztása során. A száraz szex is csak akkor lehet biztonságos, ha körültekintőek vagytok. Attól, hogy nem jut a vaginádba sperma, az előváladéktól is teherbe eshetsz, így érdemes más védekezési módszert választani.

A száraz szex nagymértékben csökkenti a HIV/AIDS és számos egyéb nemi betegség kockázatát is, de csak abban az esetben, ha se orális, se anális, se vaginális közösülés nem történik. Néhány fertőzés, például a herpesz vagy HPV bőrön keresztüli érintkezés során is elkapható. Ezek ellen a gumióvszer használata nyújthat biztonságot.

Forrás: Shutterstock

Lássuk az előnyöket és a hátrányokat. Amit mindenképpen előnyként írhatunk fel az, hogy a száraz szex egyszerű, kényelmes és szabad, tovább tart az aktus, és segít az embereknek jobban megismerni a saját testüket.

A száraz szex teljes mértékben ki tudja elégíteni mindkét partnert, és nagy terheket vehet le a fiatal lányok és fiúk válláról. A száraz szex segíti a párt egymás testének megismerésében, és abban, hogy megtanuljanak egymásnak szexuális gyönyört okozni.

A száraz szex hátránya lehet, hogy a párok kísértésbe esnek, és nem tudják megállni, hogy ne közösüljenek védekezés nélkül, így növelve a nem kívánt terhesség és a nemi fertőzések kockázatát.