Most választ kapsz a kérdésre, ami mindenkit foglalkoztat: tényleg a méret a lényeg?

Új-Mexikó és Kalifornia egyetemei úgy döntöttek, hogy végre megválaszolják a nagy kérdést, és kiderítik, a nőknél valóban lényeg-e a méret - írja a cosmopolitan.

A kutatás során 3D-nyomtatott erekciós állapotban lévő péniszeket használtak, hogy megállapítsák a nők férfiasság iránti igényét. 75 nő vett részt a tanulmányban 18 éves kortól egészen 65 évig. Egytől egyig kaliforniai lakosok voltak, mindenkinek volt már szexuális kapcsolata és a kutatás ideje alatt is épp kapcsolatban éltek.

A lányok 33 különböző hímtag-modellt néztek meg. Ezek henger alakúak voltak kis kupolával a tetejükön, hogy hasonlítsanak az igazi péniszre. A modellek 10-től 20.5 centiig terjedtek hosszban, körfogatban pedig 6 cm-től majdnem 18 cm-ig választhattak a kutatás résztvevői. A nőknek meg kellett határozniuk, hogy melyik pénisz típusnak örülnének egy hosszútávú kapcsolatban, és melyiknek egy egyéjszakás kaland során. 

A kutatásban résztvevő nők egy hosszú kapcsolatban 16 cm hosszban és 12,2 centiméteres körfogatban határozták meg az optimális méretet, mígy egy egyéjszakás kalandnál kicsit nagyobb hímtagot képzelnek el:  16,25 cm hosszút és 12, 7 cm vastagságút.

Tényleg a méret a lényeg?Forrás: Shutterstock