Tények, amiket talán te sem hallottál még a női önkielégítésről. 

A női önkielégítés még mindig tabu témának számít, pedig a mai világban már egyáltalán nem kellene annak lennie. Nem csak azért, mert egy természetes dolog, hanem azért sem, mert számos pozitív hatása van. Összeszedtük az 5 legérdekesebbet: 

Fájdalomcsillapító

Az orgazmus hatására felszabaduló hormonok többek között görcs- és fájdalomcsökkentő hatással bírnak. Persze komoly fájdalmakkal szemben nem jelent megoldást, de például egy kis fejfájásra remek megoldás lehet. 

Csak semmi nyálazás!

Sokak számára evidens lehet, hogy maszturbáláshoz a nyálukat használják síkosítónak, ez azonban azért nem jó ötlet, mert így sokkal nagyobb eséllyel kaphatunk el bármilyen fertőzést. Adott esetben ha egy megfázás bújkál benned, és te a nyáladdal beviszed a hüvelyen keresztül a baktériumokat vagy vírusokat, könnyen megbetegítheted magad odalenn. 

A boldogság gyógyít 

Ahogy azt már rengetegen bebizonyították, a boldogság testileg és lelkileg is gyógyítja az embert. Éppen ezért, az orgazmus során felszabaduló endorfin, dopamin és egyéb boldogsághormonok jótékonyan hatnak az egészségünkre. 

Forrás: Shutterstock

Nincs mindig élvezet

Az izgalmi állapot nem egy állandósult dolog, ami gombnyomásra mindig működik. Egyes esetekben azonnal jön a várt hatás, máskor pedig akár hetekig sem mutatkozik. Nem kell azon agyalni, hogy vajon ez normális-e, mert teljes mértékben az. 

Csökkenti a vaginális atrófia kialakulási esélyét 

Aki hüvelyi atrófiában szenved, annak a nyálkahártyája könnyedén sorvadásnak és elvékonyodásnak indul. Ennek elsősorban hormonális okai vannak, és főként a változó korban lévő nőket veszélyezteti. És mivel a nem/vagy ritkán használt izmok a testünk minden területén elsorvadnak, így a hüvelyben is. Ezért is "érdemes" megtornáztatni.