A karantén időszakában - ami mától itthon mindenhol véget ért - sokan talán többet hódoltak az önkielégítés gyönyörének, mint normál esetben. Fontos tisztázni, hogy nem csak szex hiányában nyúlnak magukhoz az emberek, azonban könnyen túlzásba eshetnek.  

A maszturbálás gyönyörét sokan élvezik, de vannak, akik talán túllépik az egészséges határt. Itt van három olyan jel, ami vészcsengőként jelzi, ennyi elég volt!

 

1. Sérülést szenvedsz  

A sok maszturbáció könnyen okozhat kidörzsölődést, de akár apró szakadásokat is a nemiszervek külső felén. Mindenképp használj síkosítót, és állj le egy kis időre, ha túl pirossá, és érzékennyé válna. Ebben az esetben használhatsz hámosító krémet, de csak külsőleg!

3 jel, hogy abba kell hagynod az önkielégítéstForrás: Thinkstock

 

2. A munka visszacsúszik a második helyre  

A home office világában könnyű elkalandozni, fantáziálni, pornó oldalakat böngészni. Természetesen azzal nincs gond, ha tartasz egy 5-10 perces szünetet és utána stressztől mentesen folytatod tovább a munkanapodat. Ám előfordulhat, hogy az önkielégítés a munka rovására megy, ilyenkor tudatosan kell a kezednek megálljt parancsolnod.

 

3. Nem úgy vagy egyáltalán nem tudsz teljesíteni az ágyban a pároddal

A maszturbáció akár még javíthat is a páros szexuális életen, de a túlzásba vitt önkielégítés nem engedi, hogy megéld a szexuális vágyakozást, és így, mire odakerülne a sor, hogy szeretkezhetsz, a libidód már a béka feneke alatt lesz.