A lankadt pénisz sok bosszankodást okozhat a párok szexuális életében, ám néhány praktikával talán orvosolható a probléma!

A merev pénisz a férfiasság egyik legmeghatározóbb jelképe. Rengeteg férfi kínosan érzi magát, ha alkalom adtán petyhüdt állapotában találja partnere, a nőknek pedig szintén kellemetlen, hiszen hajlamosak azt gondolni, hogy miattuk van. A probléma hátterében azonban több eshetőség is lehet. 

Sokan találkozhatnak azzal az esettel, amikor a párjuk a szeretkezés elején merev pénisszel várja a hatalmas hancurozást, ám pár perc elteltével egy lankadt hímvesszővel találhatjuk szembe magunkat.

Íme néhány tipp, hogy a partnered újra kemény legyen!

Forrás: Shutterstock

1. Túl sok önkielégítés

Sokan úgy vélik, a túl sűrűn végzett maszturbáció is okozhat hasonló problémákat. Ez pedig kéz a kézben járhat azzal, hogy a pornó igencsak téves képet alkot az emberekben a szexualitásról - hiszen a valóság a felnőttfilmektől eléggé távol áll. Ezért egy picit tegyétek félre a pornót és a maszturbálást, inkább egymáson vezessétek le a szexuális energiákat.

2. Intim torna

 Nem csak a nőknek, hanem kifejezetten férfiak számára is léteznek már olyan gyakorlatok, amik a péniszre jótékony hatással vannak. Növeli az erekciót, valamint jöbb vérkeringést biztosít a prosztatának is.

3. Fantáziálj!

Elcsépeltnek tűnhet, de sokat segíthet, ha a partnereddel újabb dolgokat próbáltok ki. Akár szexjátékok, más pózok és helyszínek. Tegyétek izgalmasabbá, nincs olyan pasi, aki ne indulna be ettől!

1. Ha már semmi más nem segít...

A legvégső esetben pedig akár különféle gyógyszerek is segíthetnek, valamint a lelki biztonság. Nyugtasd meg afelől, hogy ez nem zavar téged és meg fogjátok oldani. Nem szégyen orvoshoz sem fordulni, hiszen komolyabb probléma is állhat a háttérben.