Egy felmérés során kiderült, hogyan is viszonyulnak a magyar nők a maszturbáció kérdésköréhez. Úgy tűnik, sokan még mindig szégyellik, és tabu témának számít.

Valamiért a férfiak önkielégítéséről sokkal több szó esik, talán azért mert, a nők nem igazán mernek ebben a témában nyilatkozni. A Glamour a kutatása során megkérdezte a nőket, miért van ez. A válaszadók szerint sokan szégyellik magukat, amiért csinálják. A férfiak viszont nyíltan vállalják. A megkérdezettek nagy része úgy véli, még mindig férfiközpontú társadalomban élünk e tekintetben is. A női orgazmus sokkal bonyolultabb, a férfiaknál pedig természetes, hogy a szexuális aktus kielégüléssel ér véget.
Sajnos továbbra is nehezebb a nőknek megélni az orgazmust. Talán a férfiaké 'természetesebb' téma"

A nők még mindig szégyellik az önkielégítést? - A fotó illusztráció.Forrás: Dreamstime

"A tapasztalatom az, hogy általában minden pornó konkrétan a férfiaknak készült. Pedig nők is nézik szerintem..."
"Még mindig sok olyan férfi van, aki csak a saját kielégülését tartja fontosnak" - írták a válaszadók a témával kapcsolatban.

Viszont sokan úgy gondolják, a médiának hála, mára előtérbe került a női maszturbáció is, így fejlődő tendencia mutatkozik ebben a kérdéskörben. Ám a 75 százalék szerint még többet kéne foglalkozni ezzel a témával.