Egy párkapcsolat rengeteg energiát igényel, mindenkinél előfordulnak hullámvölgyek - érzelmileg és szexuálisan is. Egy igazán jól működő kapcsolat fenntartásához elengedhetetlenek az intim együttlétek, viszont ha itt nem klappol valami, akkor az nagy eséllyel azt jelentheti, hogy baj van a párkapcsolatoddal.

1. Önző a pasid

A kapcsolatotok elején a párod akkor volt a legboldogabb, ha neked örömet tudott szerezni, illetve sokáig imádott kényeztetni. Mostanában viszont lerövidültek az együttlétek, sőt, ha a párod "jól végezte dolgát", akkor hátat fordít és mélyálomba szenderül. Ismerős? Ebben az esetben mindenképpen üljetek le beszélgetni egymással, ha ezek után sem próbál változtatni, akkor lehet, hogy nem ő a megfelelő partner számodra.

Forrás: Shutterstock

2. Legyen már vége!

Ez a gondolat általában a nőknél szokott elsősorban felmerülni, hiszen a stresszes hétköznapokban nekünk nehezebb ráhangolódni a párunkra, mint neki ránk. Sokszor fáradtak vagyunk, és mindent hamarabb elhinnénk magunkról, csak azt nem, hogy szexistennőnek tűnünk. Mivel azonban nem akarjuk megbántani a párunkat, belemegyünk a dologba, az élvezet azonban elmarad. Csak arra tud gondolni az ember, hogy mikor lesz már vége?

Ha néha- néha előfordul veled is előfordul hasonló, ne ess kétségbe, teljesen normálisan és mindenkivel megesik. A probléma ott kezdődik, ha ez rendszeres, és egyfajta nyűgként éled meg az együttléteket.

3. Semmi intimitás

Ha már egy ideje az egyik fél nem kívánja a másikat, akkor annál egyértelműbb jelet aligha el lehet képzelni. Míg régen egyfolytában egymáson lógtatok, és szinte nem volt perc, hogy ne értetek volna a másikhoz, mostanra viszont ez egyáltalán nem jellemző, akkor az mindenképp elgondolkodtató. Ebben az esetben a párok kerülik az olyasfajta szituációkat, melyből nagy eséllyel szex alakulhatna ki. Az érintések átalakulnak: családiassá, vagy rosszabb esetben barátiassá. Ez azonban veszélyes terep, ugyanis a visszautasított fél önbizalma maradandó károkat szenvedhet emiatt.