Sok nő megfigyelte magán, hogy menstruáció alatt még inkább kívánja a szexet. Lehet, hogy nem értetted eddig, hogy lehet, hogy pont a „nehéz napokon" szeretnéd rávetni magad a párodra, de erről bizony a hormonok tehetnek!

A menstruáció egy nő számára sem kellemes dolog, sokaknál görcsökkel, puffadással, sőt lelki hangulatváltozásokkal jár. Mégis előfordulhatott már Veled is, hogy éppen ezeken a napokon kívántad őrülten a szexet, és Te sem értetted magadat. Ne aggódj ez teljesen természetes dolog! 

Nem csoda, ha kívánós vagy a menstruációd alatt!Forrás: Shutterstock

Az ösztorgén hormon felelős a libidó emelkedéséért a progeszteron pedig csökkenésért. A menstruációd előtt mindkettő az egekbe szökik, majd lezuhan. Viszont az ösztrogén szintje a vérzés ideje alatt ismét megnő, ennek köszönhető a szexuális vágyad is – írja a Business Insder.
Egyes tudósok szerint a hormonok mellett összefüggésbe hozható ezzel az is, hogy az orgazmus enyhíti a menstruációs görcseidet, így tudat alatt az agy összekapcsolja a kettőt, és a szex mintegy gyógyírként szolgál ezeken a napokon a fájdalomra.