Az aszexualitást sokan nem merik felvállalni, mert kellemetlen számukra. Ám most néhány nő nyíltan mesélt arról, hogyan jöttek rá, hogy őket egyáltalán nem érdekli a szex.

Amikor gyerek voltam láttam, hogy a nővéreim randiznak fiúkkal, azt gondoltam, majd hamarosan én is követem őket ebben. Ám nem jött az érzés, hogy közel kerüljek egy férfihez. Azt hittem, csak azért, mert a tanulás jobban érdekel, de tulajdonképpen az egyetemen sem lett meg a szikra, amire vártam.

Volt kapcsolatom nőkkel és férfiakkal is, de az egyetemen teljesen elment a kedvem a szextől, egyszerűen kirázott tőle a hideg, képtelen voltam rá. Senki sem érdekelt, és senkivel sem akartam randizni. 

Őszintén meséltek arról a nők, hogyan jöttek rá, hogy aszexuálisok.Forrás: Thinkstock

Már 15-16 évesen éreztem, hogy aszexuális vagyok, de akkor még azt gondoltam a korom miatt nem érdekel a szex. Néhány év múlva kipróbáltam, hogy felébredjen bennem valami, de hiába. Szakítottam az exemmel, mert ő viszont nagyon szeretett szerelmeskedni. Ezután felregisztráltam a Tinderre, és kiírtam, hogy aszexuális vagyok, így találtam párt, akivel nagyon boldogok vagyunk már két éve. Próbálkoztunk a szexszel, de igazából teljesen ellennék nélküle.

Először azt hittem, mindenki hazudik arról, hogy idegenekkel akar szexelni, mert én nem éreztem késztetést rá. Ezért azt gondoltam, hogy leszbikus vagyok, de rájöttem, a nők sem tetszenek. Nagyon sokat sírtam emiatt, mert úgy éreztem, egyedül fogok meghalni, mivel mindenkinek mindig a párja az első. Még mindig nagyon szenvedek emiatt, mert nem akarok randizni senkivel, mivel a szex egyáltalán nem érdekel, de így szóba sem jöhet egy párkapcsolat – írta a Cosmopolitan.