A legfrisebb felmérések szerint a mai fiatalok egyre kevesebbet szeretkeznek. Az indianai egyetem kutatása alapján az Egyesült Államokban az elmúlt egy évben háromból egy férfi egyáltalán nem élt  szexuális életet. A lassan húsz éve tartó felmérés döbbenetes eredményt mutat.

Debby Herbenick professzor és csapata 2000 óta vizsgálja a szexuális aktivitást, ez idő alatt pedig a cölibátusban élők száma 19 százalékról 31 százalékra emelkedett a 18-24 éves férfiak körében, ami egészen nagy számnak minősül - írja az Indiana University hivatalos oldala. 

Forrás: Shutterstock

 Legfőképp azok szexelnek kevesebbet, akiknek meglehetősen alacsony a jövedelmük, vagy csupán alkalmi munkákból élnek. A professzornő kiemelte, hogy ez különösen azért veszélyes, mert  a koronavírus járvány miatt nagyon sokan elveszítették a munkahelyüket.

És, hogy mindez miért alakult így? Nagy eséllyel azok a férfiak, akiknek több pénzük van, sokkal nagyobb önbizalommal csajoznak és vágnak bele a hódításba, mint azon társaik, akik szűkölködnek. 

Emellett még olyan tényezők is közrejátszhatnak, mint a személyiség vagy a nem meglepő módon a neveltetés és az értékrend. Ám a tömeges önkéntes cölibátus, sokkal ártalmasabb, mint elsőre gondolnánk, ugyanis a rendszeres nemi élet elengedhetetlen az egészséges és kiegyensúlyozott élethez.