A magyar lakosság nagy része még mindig nem használ szexuális segédeszközöket az intim együttlétekhez. Egy erre vonatkozó kutatásban részletesen megvizsgálták, vajon a nők vagy a férfiak szeretik jobban az ilyen jellegű eszközöket. Lássuk az eredményeket!

Minden párkapcsolatban fontos a tűz ébren tartása, éppen ezért a szexuálpszichológusok nagy része szerint az évek múlásával nem árt egy kis izgalmat, újdonságot is belevinni az intim együttlétekbe. Egy szexi beöltözős szerepjáték, vagy egy-egy gondosan megválasztott segédeszköz új színt vihet a szexbe, amit mindkét fél élvezhet.
Hazánkban azonban még mindig sokan tartják cikinek, ha meglátják őket, amint szexshopokban válogatnak a különböző vibrátorok és síkosítók között. Online shopokban diszkrétebben vásárolhatunk ilyen jellegű termékeket, de ezt is kevesen választják. Nézzük meg, hogyan vélekednek a felnőtt magyar felhasználók a szexuális segédeszközök vásrlásáról. Kutatási összefoglaló.

Egy szexi beöltözős szerepjáték, vagy egy-egy gondosan megválasztott segédeszköz új színt vihet a szexbe, amit mindkét fél élvezhetForrás: Shutterstock

Hazánkban még mindig többségben vannak azok, akik nem használtak szexuális segédeszközöket és a jövőben sem tervezik, hogy ezen változtatnának. Vannak, akik mások véleményétől félnek, és nem szeretnének lebukni egy-egy termék vásárlásával, olyanok is akadnak, akik az árak és az ismeretlen termékek miatt félnek belevágni a vásárlásba, legtöbbjük azonban azért nem választ ilyen jellegű eszközöket, mert nem érzik szükségét, hogy ezzel dobják fel az intim együttléteket.
Szexuális segédeszközöket leginkább a 18 év feletti rendszeres internethasználók vásárolnak; boltokban óvszert, masszázsolajakat, síkosítót és szexi fehérneműket választanak, míg online erotikus boltokban különféle eszközök közül válogatnak. Míg a férfiak számára egy vásárláskor a praktikusság a fontos, úgy a nőknél a diszkréció számít leginkább.

Boltokban óvszert, masszázsolajakat, síkosítót és szexi fehérneműket választanak inkább a vásárlókForrás: Shutterstock

A 36-55 közötti korosztály fele elzárkózik a szexuális segédeszközök használatától, a fiatalabb korosztály tagjai, azaz a 18-36 év közöttiek már nagyobb hajlandóságot mutatnak, a felük használt már valamilyen szex játékszert, vagy tervezi, hogy beiktat egyet az együttlétekbe, míg az 55 év feletti korosztály háromnegyede hallani sem akar a segédeszközökről. Mindhárom korcsoportban viszonylag magas a még bizonytalankodók száma, azaz azoké, akik még nem döntötték el, kipróbálnak-e egy-egy eszközt a kapcsolatukban a jövőben.


Boltokban, személyesen leginkább nők, míg online felületeken a férfiak vásárolnak inkább.
Egy kutatás szerint leginkább azok a férfiak és nők vásárolnak szexuális segédeszközöket, akik rendszeresen beszélgetnek párjukkal, barátaikkal vagy akár családtagjaikkal is különféle szexuális témákról.