Az Antik Vibrátor Múzeum (Good Vibrations - Antique Vibrator Museum) San Franciscóban található, ahol az alapító, Joani Blank 20 év alatt összegyűjtött vibrátorai, valamint a bolhapiacokon talált és a látogatók által adományozott régi darabok vannak kiállítva.

A gyűjteményben az 1800-as évek végétől az 1970-es évekig találni önkielégítő eszközöket, amelyeket elnézve szinte hihetetlen, hogy orgazmushoz jutatták a nőket.

Az első ilyen eszköz 1869-ben készült, amikor az amerikai orvos, George Taylor szabadalmaztatta az első gőzzel működő masszázs és vibrációs készüléket. Ezeket csak bizonyos gyógyfürdőkben és orvosi rendelőkben lehetett igénybe venni, mivel a gyártása költséges, mozgatása pedig nehéz volt.

Az első elemes működésű vibrátort 1880-ban egy brit orvos, Joseph Mortimer Granville tervezte. A mostaniakhoz hasonlóan az akkumulátorral működő vibrátor olcsóbb és kisebb volt, így több emberhez eljutott. 1900-ra több mint egy tucat cég kezdett el ilyen készülékeket gyártani és forgalmazni. Az újonnan villamosított otthonban a nők lelkes fogyasztói voltak az elektromos készülékeknek, épp ezért az akkumulátoros vibrátorok mellett megjelentek a vezetékesek is.

Az 1920-as évek közepén a vibrátorok elkezdtek erotikus filmekben és fotókon is megjelenni, az évtizedek alatt pedig egyre elfogadottabb eszközökké váltak a háztartásokban is. 

Kattints a képre a galériáért, és nézd meg, régen milyen eszközökkel kényeztették magukat a nők:

Forrás: NORTHFOTO