Sok film teszi nevetség tárgyává a porszívó csövével maszturbáló férfi alakját, pedig az ilyenfajta esetek nem is olyan ritkák, mint hinnék. Sőt! Egyáltalán nem nevezhetőek perverznek, viszont annál veszélyesebbek.

A férfiak elsősorban a kezükkel végeznek önkielégítést, de van, hogy ez már nem elégíti ki őket. Partner hiányában sokan a művaginák, gumibabák felé fordulnak, amik remekül imitálják egy nő közelségét. Használatuk megfelelő síkosítás mellett biztonságos és igen élvezetes. Ám sokan szégyellik az ilyenfajta vágyukat, és míg egy vibrátor, vagy műpénisz vásárlása egy nő részéről ma már teljesen elfogadott, a férfiakban él az a tévhit, hogy aki művaginát vesz, az vesztes is egyben. Épp ezért otthoni tárgyakat, háztartási eszközöket kezdenek el maszturbációs célokra használni. Erre alkalmas lehet valamilyen cső vagy szűk nyílással rendelkező doboz, üveg. A legnagyobb probléma ezekkel – a higiénián kívül – a szilárdságuk. A speciális szexuális segédeszközök belseje képes tágulni, tehát alkalmazkodni a pénisz vastagságához, ezzel szemben egy porszívócső kiképzése révén nem. Hiába a megfelelő síkosítás, hiába fér be kellemesen súrlódva a pénisz, az izgalmi állapot fokozódásával, vagy az orgazmus pillanatában vastagsága megnőhet és képtelenség lesz kihúzni.

Vannak, akik nem önkielégítés céljából használnak otthon talált használati tárgyakat, ez pedig még az előzőnél is veszélyesebb helyzetbe sodorhatja őket!  

Jobb ha maradnak a férfiak a porszívó rendeltetésszerű használatánálForrás: Shutterstock

A szexshopokban kapható péniszpumpák leegyszerűsítve vákuummal segítenek előidézni erekciót, vagy keményebb merevedést. Ezek a készülékek használatuk során semmiféle veszélynek sem teszik ki a férfiakat, de látványos és érezhető eredménnyel járnak. Miért nem használják őket azok a férfiak, akik erekció problémákkal küzdenek? Nos, ebben nagyrészt ugyanaz játszik szerepet, mint a művagináknál, de itt az ár is nagyban befolyásolja a vásárlási kedvet, pontosabban annak hiányát. Ezek bizony drága készülékek. Így a teljesítés érdekében a férfiak egy része péniszét például szűk lyukú üvegbe helyezi, amibe épp, hogy belefér, majd húzogatás révén érik el a vákuum-hatást, netán valamilyen gyűrűt – nem a kifejezetten erre a célra ajánlott péniszgyűrűt - helyeznek rá, amit utána nem tudnak lehúzni. A pénisz megdagad, és kész is a baj.

 

Az ilyenfajta szexuális baleseteket sosem szabad megpróbálni otthon orvosolni, hiszen akár a pénisz elvesztésével is végződhetnek.  

Az ilyenfajta szexuális baleseteket sosem szabad megpróbálni otthon orvosolniForrás: Shutterstock

A beszorult péniszen duzzanat alakulhat ki, amit házilag szinte lehetetlen lelohasztani. Szélsőséges esetekben, ha túl sokáig van nagymértékű szorításnak kitéve, pénisz nekrózis alakulhat ki, ami alvadásos sejthalált jelent. A pénisz szövetének ilyen mértékű károsodása pedig visszafordíthatatlan.

Az ilyen jellegű baleseteket sokan kínosnak érzik, ezért a legutolsó pillanatban fordulnak csak orvoshoz, de érdemes arra gondolni, minél hosszabb idő telik el várakozással, annál nagyobb eséllyel szenved károkat a pénisz.

A háztartási tárgyakkal való improvizáció helyett tehát érdemes egy olyan speciális szexuális segédeszközt választani, amit pontosan erre a célra terveztek. A biztonság és a higiénia iránti vágyat és igényt sosem kell szégyellni!