A Z generáció tagjai azt állítják a TikTok-on, hogy ha kávét isznak szeretkezés előtt, akkor sokkal intenzívebb lesz az orgazmusuk. A szexszakértő lerántja a leplet, valóban így van-e.

A Z generáció tagjai szerint nincs már dolgod a szexuális együttlét előtt, mint lefőzni egy kávét és máris sokkal intenzívebb lesz az orgazmusod. De hogy lehet ez? Az egyik elmélet mögött az áll, hogy mivel a koffein értágító, így hozzájárul a nemi szervek véráramlásának növeléséhez - írja a Daily Star.

orgazmus szexForrás: Shutterstock

Dr. Nicole E. Williams így magyarázta:

Ez azt jelenti, hogy az ereid nyitottabbak és lehetővé teszik mindenhol a vér áramlását. Vannak olyan tanulmányok a férfiakról és a kávéról, amelyek azt mutatják, hogy ez segíthet a merevedési zavarokban is. Sajnos azonban nincs elég bizonyítékunk arra, hogy azt mondhassuk, hogy egy eszpresszó lehúzása intenzívebbé teszi a nők orgazmusát."

Egy 2018-as tanulmány vizsgálta a koffeinbevitelt és a nőstény patkányok szexuális életét és arra az eredményre jutottak, hogy azok a patkányok, akikbe koffeint fecskendeztek, intenzívebben szaporodtak. Arról viszont nincs kutatás, hogy ez érvényes-e az emberekre is.