Sok dolog járul hozzá a boldog kapcsolathoz, és ne tagadd, hogy az egyik ilyen a mindkét fél számára kielégítő szexuális élet. Nem is hinnéd azonban, hogy milyen apróságokon múlhat, hogy valóban jó legyen.

A kielégítő szexuális élet nem csupán az orgazmustól és a szex mennyiségétől függ. Mindent magába foglal, ami a két ember közötti intimitásba belefér. A rohanó élet azonban, mellyel sokan zsonglőrködünk, gyakran a szexuális életünk rovására megy. Egyszerűen ellopja az időnket és az energiánkat. Ehhez jönnek még hozzá azok a rossz szokások, melyek negatívan befolyásolják a nemi életünket. Ezeket szedtük össze.

1. Az előjáték kihagyása

Az előjáték nagyon fontos. Felkészíti a testet az élvezetek megélésére, de ami talán még ennél is lényegesebb, érzelmileg közelebb hozza a párokat egymáshoz. Persze van, amikor nincs idő rá, de a gyors szex kivétel legyen, ami erősíti a szabályt.

2. Megjátszott orgazmus

Sokan azért színlelnek orgazmust, hogy örömet okozzanak a párjuknak, mert például túl fáradtak vagy stresszesek ahhoz, hogy a csúcsra tudjanak érni. Ezzel azonban hamis visszajelzéseket küldenek a partnerük felé. Nem az orgazmustól lesz jó a szex, nem ez a mércéje, de a hazugság mindig árt egy kapcsolatnak.

Sokan azért színlelnek orgazmust, hogy örömet okozzanak a párjuknakForrás: Shutterstock

3. Mindig ugyanúgy csinálni

A szex olyan sokféle lehet. Több száz pozíció közül lehet választani, és sokféle szexuális játék áll rendelkezésre. Természetes persze, hogy többnyire ugyanazt a pár pózt használjuk, melyek már jól beváltak, de időnként egy kis újdonság csodákat tehet a nemi élettel.

4. Tévé és okostelefon a hálószobában

A televízió és az okostelefon elvonja a figyelmet. A hálószoba legyen a meghitt, intim közelségek helyszíne, így nagyobb eséllyel fordultok egymás felé az ágyban, az e-mailek és a közösségi média helyett.

5. Stresszes beszélgetések az ágyban

Az ágy a megnyugvás, a kikapcsolódás szentélye, a problémákat távol kell tartani tőle. A háló az a helyiség, ahol az ember kipiheni a napját, és ahol a párok igazán közel kerülhetnek egymáshoz.

6. A szexuális vágyak elhallgatása

A szexuális igények és preferenciák megélésének legjobb módja az, ha a párok megosztják azokat egymással. Ez ijesztő lehet, de a lehetséges eredményért érdemes legyőzni a félelmet. Az elfojtott vágyak ugyanis nagyban csökkentik a libidót.

A szexuális igények és preferenciák megélésének legjobb módja az, ha a párok megosztják azokat egymássalForrás: Shutterstock

7. Negatív énkép

Sok ember - különösen a nők - nem elégedett önmagukkal, azzal, ahogy kinéznek, ami bizony erősen kihat a nemi életükre is. Mivel nem érzik jól magukat a bőrükben, feszélyezettek lesznek a szex során: nem merik megmutatni a testüket, lekapcsolják a villanyt, netán kerülik is az intim együttléteket.

A legjobb, ha megpróbáljuk elfogadni magunkat, de ha a változás útjára lépünk, csak olyan mértékben tűzzünk ki célokat, melyek valóban elérhetőek.

8. Nem szánsz időt a párodra

A párkapcsolatnak mindig prioritást kell élveznie, még akkor is, ha megannyi dolgunk és feladatunk van a nap során. Ebbe pedig az intimitás is beletartozik, ami nem feltétlenül jelenti a szexet. A simogatások, csókok, a közelség, az ölelések, a kedves bókok mind eszközök, melyekkel a párok közti intimitás fenntartható. Ennek hiányában a szexhez se igazán lesz kedv.