Igaz a mondás, hogy mindenki másképp csinálja, azonban nem csak az egyéni igények, hanem az adott ország hagyományai is befolyásolják a szex milyenségét. Cikkünkben igyekeztünk összegyűjteni a legfurább, legkülönlegesebb szokásokat a nagyvilágból, amiket olvasva garantáltan kikerekedik a szemed.

Észak-Afrika egyik törzsében megtiltották, hogy nappal szeretkezzenek. Azért tettek így, hogy ne legyen túl gyakori a szex, és a testiség helyett mindenki a munkával, és a valóban fontos dolgokkal foglalkozzon. Ebben a törzsben azután sem szabad szeretkezni, ha valaki rosszat álmodott, vihar tombol, esetleg a nő férje az adott napon megölt egy krokodilt vagy kígyót.

Az írek a világ egyik legvisszafogottabb népe, ha a szexre gondolunk. Szeretkezés közben szinte sosem veszik le az összes ruhájukat, és az egyéjszakás kalandokat is megvetik, ugyanis félnek a szexuális úton terjedő betegségektől.

Az írek szeretkezés közben szinte sosem veszik le az összes ruhájukat - IllusztrációForrás: Shutterstock

Kambodzsában a szexuálisan érett lányoknak sokáig szerelemkunyhót építettek, ahova kedvükre hívhattak férfiakat. A kunyhóban letesztelhették, melyikükkel a legjobb az ágyban, és ez alapján választották ki maguknak azt a férfit, akivel le tudják élni az életüket.

Indonéziába azért látogatnak a zarándokok Jáván a Gunung Kemukus hegyre, hogy idegenekkel szexeljenek a tetején. A már házasságban élő felnőtteknek ezt kétszer kell megtenniük, azonban van itt egy kis csavar: csak akkor hoz szerencsét a hegytetőn való szex, ha az oda látogatók nem a házastársukkal hemperegnek.

A legkisebb törzseknek vannak a számunkra legbizarrabb szokásaik. A Trobriand-szigeteken élők például egy nagyon furcsa módszerre esküsznek: úgy izgatják partnerüket, hogy egymás szemöldökét rágcsálják együttlét közben.

A Trobriand-szigeteken élő törzs egyik női tagjaForrás: Hans Lucas via AFP/Eric Lafforgue / Hans Lucas/Eric Lafforgue

 

Mikronézia egyik szigetén hangyaharapást használnak afrodiziákumként, ami valljuk be, leírva is elképesztően bizarr, hát, még ha elképzeljük, hogy néz ez ki a gyakorlatban.

A legtöbb természeti nép nem tud mit kezdeni például a menstruáció jelenségével sem, és a nehéz napokra bezárják asszonyaikat a Tisztító Házba, ahonnan csak éjszaka jöhetnek ki mosakodni.

Egyes szigeteken a felserdült férfiak nagy bulit csapnak, végigrohannak a falun, és amelyik nő eléjük kerül, azzal megpróbálnak közösülni. A polinéziai mundumugurok vitézi próbája, a moetotoló arról szól, hogy az ifjú harcos éjjel bemászik egy hölgy szobájába, és annak száját befogva, alvás közben megerőszakolja. Van olyan törzs, ahol a serdületlen gyerekeket a felnőttek szabadon használhatják nemi vágyaik kiélésére, és a pedofília a természetes élet része, sőt, a gyerekeket olykor saját szüleik is kihasználják szexuálisan. A tropdiander törzsnél a fiatal lányok 6 éves korukban kezdik a szexuális életet, a fiúk pedig 7 és 10 éves kor között.Kolumbiában már kihalóban van egy szintén elképesztően bizarr szokás: a friss házasok első szeretkezését végignézheti az anyós, ha úgy tartja kedve.

Kolumbiában a friss házasok első szeretkezését végignézheti az anyós - IllusztrációForrás: Shutterstock

A sambia törzsben a fiúkat hét évesen elszakítják családjuktól, és 10 évig férfiak nevelik őket. Ez alatt a 10 év alatt annyi nádcukrot fogyasztanak, hogy havi egyszer orrvérzést okoznak maguknak, szolidálva a nők menstruációjával. A tíz év alatt a fiúknak rendszeresen a törzs férfi tagjainak spermáját kell elfogyasztaniuk ahhoz, hogy bevigyék a megfelelő mennyiségű vitamint a szervezetükbe.

Haitin évente egyszer engedélyezett az orgia: a vudu hívők ilyenkor egy helyre gyűlnek, ahol a rituálé során mindenki mindenkivel szexel. Nos, egy biztos: mindenkinél egészen mást jelent a szexualitás, a normalitás, és az intimitás.