Nem kell senkinek rosszul éreznie magát attól, hogy ha nem mindennapi dolgok hozzák izgalomba. A fétis egy teljesen normális dolog, vagy legalábbis létező, és talán nem is hinnéd, hány fajtája ismert. Cikkünk rávilágít, hogy a kocsiban, vagy liftben való szeretkezésnél vannak sokkal durvább dolgok, amik egyeseket felizgatnak. Következzen néhány nem mindennapi szexuális fétis!

Mindenki másképp csinálja, a fétisek tengere szinte végtelen, a szótárak pedig csak gyarapodnak újabb és újabb szexuális devianciákkal. Vannak lightosabb, és durvább verziók is. A fétis a parafíliák egyik válfaja, ami egy elfogadóbb felfogást tükröz. A perverziókat súlyosságuk szerint osztályozhatjuk: nem jelent igazi problémát, ha valaki valamilyen preferenciával bír, például izgatja egy harisnya látványa, ha viszont valaki csak akkor él meg kielégítő szexuális aktust, ha a partnerén harisnya van, az nehézséget okozhat. Maradva ennél a példánál, súlyosabb a helyzet, ha szinte mindegy, kin van harisnya, csak legyen rajta, a legvégső stádium pedig az, amikor emberre sincs szükség, pusztán egy harisnya látványa is elegendő a kielégülésre. 

Valamilyen mértékben mindannyian fetisiszták vagyunk, ugyanis mindenkinél vannak olyan dolgok, amiknek a segítségével könnyebben jut el a csúcsra, legyen ez egy szexi ruha, egy kiegészítő, vagy egy speciális erotikus inger, például a nyak izgatása. A perverz szokásai miatt nem lehet elítélni senkit, így fontos, hogy el kell fogadni azokat az embereket is, akik valamilyen fétissel születtek, sokan ugyanis nem tudják irányítani a vágyaikat. Azok számára, akik megszabadulnának a perverzióktól, nyújtsunk segítő kezet, hiszen vannak, akiknek az egész életét befolyásolják ezek a beteges, nem mindennapi vágyak.

Vágjunk is bele, íme, tíz döbbenetes szexuális fétis, ami nagyon is valóságos.

1.Nasofilia

A nasofilia másnéven orrfétis. Vannak emberek, akiket egy nózi hoz szexuális izgalomban, attól függetlenül, hogy kicsi, nagy, hegyes, vagy pisze, a lényeg az, hogy orr legyen.

2.Partenofilia

A partenofiliában szenvedőknek az okoz örömet, ha olyan egyénnel szeretkezhetnek, aki még érintetlen, és akkor válnak kielégültté, ha valakinek elvehetik a szüzességét, így többnyire erre pályáznak.

3.Latronudia

Az átlag embert zavarja, ha az orvosnál le kell vetkőznie, legalábbis senki nem leli örömét benne. Vannak olyan emberek, akiket pontosan az izgat fel, ha meztelenül látja őket az orvosuk.

4.Ginonudománia

Ez azt jelenti, hogy valaki attól izgul fel, ha letépheti valakiről a ruhát, vagy épp szenvedő alanya a textilszaggatásnak. Nem kell aggódnod, ugyanis attól, hogy egyszer-egyszer bevadultok, még nem vagytok ginonudománok, de ha minden második ruhád a kukában landol egy-egy aktus után, akkor elkezdhetsz gyanakodni...

Forrás: Samantha Fielding

 

5.Hematofilia  

Sokan iszonyodnak a vér látványától, akadnak azonban, akiket ez kifejezetten izgat: ők a hematofilok. Ha azt hinnéd, nincs a vérrel kapcsolatosan egy még betegebb fétis, akkor tévedsz, a flebotimiánál nem elég a vér látványa, az íze is kell.

6.Szimforofília  

Ez a fétis arról szól, hogy valakit az izgat fel, amikor katasztrófát lát. Először 1984-ben John Money készített tanulmányt erről a fétisről. Aki szimforofíliában szenved, például egy autóbaleset után érez magában csillapíthatatlan szexuális vágyat...

7.Dendrofília

Úgy is ismert, mint arbofília. Ez a fétis a fák iránti szexuális vonzalmat takarja. Aki dendrofíl, az vagy azért érez vonzalmat a fák iránt, mert azok fallosz-alakúak, vagy a textúrájuk miatt. Ez a fétis átfedésben lehet a xylofíliával, ami a természethez való szexuális vagy általános vonzódás.

Fotó: Shutterstock

8.Tüsszentés fétis

Vannak, akik más tüsszentése iránt vonzódnak. Ezeknél az embereknél a tüsszentés orgazmushoz hasonló testreakciót vált ki. 

9.Pygmalionizmus

Ez a fétis sem mindennapi, ugyanis aki ebben szenved, szexuális vágyat érez az emberszerű ábrázolások iránt, különösen abban az esetben, ha ezeket ő maga készíti. Ez a fétis tehát arról szól, hogy valaki általa készített szobrok vagy bábuk segítségével izgatja magát.

10.Klausztrofília

Ez a fétis a klausztrofóbia ellentéte, akadnak ugyanis, akik attól izgulnak fel, vagy épp jutnak el a csúcsra, hogy kis helyre zárják be. Ez akkor is létrehjöhet, ha nagyon szorosan megkötözik, de az sem ritka, hogy egy nagyon szűk, pici helyiségben történik az aktus.