Pilát Gábor: Egy Férfi és egy Nő - Egy párkapcsolatban sem lehet az egyik fél boldog a másik rovására

Forrás: Shutterstock -
boldogság Pilát Gábor párkapcsolat magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újra a Life.hu-n olvashatjátok Pilát Gábor gondolatait kapcsolatokról, szerelemről, barátságról és persze a szexről is. Most az Egy Férfi és egy Nő című könyvéből olvashattok el egy részletet.

Boldoggá teszlek

Hogyan tudsz boldoggá tenni valakit, aki boldogtalan attól, amire te vágysz? Miként vágyhatsz többre annál, mint amire ő vágyik?

És hogyan lehet tudatosan meghitt pillanatokat teremteni? Olyanokat, amikor megáll az idő, nem forog a föld, kérdőn, de kérdések nélkül néztek egymásra, és boldogan lebegtek együtt az univerzumban?
Sehogy.

Egy párkapcsolatban sem lehet az egyik fél boldog a másik rovására Forrás: Shutterstock

A boldogság kulcsa nem az, hogy magunkba temetjük és elhazudjuk a valódi érzéseinket, és kényszerű kötelességből kompromisszumokat kötünk, vagy mosolyt erőltetünk az arcunkra. Az érzelmek nem állnak az akaratlagos irányításunk alatt, ezért egy párkapcsolatban sem lehet az egyik fél boldog a másik rovására. Vagy mindketten nyernek, vagy mindketten veszítenek. Vagy van valami motiváció, amiért az embernek inkább korpás marad a haja...

Véleményem szerint, sem a világ legjobb tematikájával megtartott előadás, sem könyv vagy bármilyen életvezetési, párkapcsolati tanácsadás sem fog átütő és stabil eredményt hozni, ha nincs meg az emberben a változtatás határozott szándéka és a megfelelő gyakorlatba történő átültetés.

Pilát Gábor, a Tabuk nélkül a párkapcsolatról Facebook-oldal megalapítója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.