Egy szexológus végre lerántotta a leplet arról, hogy valójában mennyi ideig is kell tartania ideálisan a szexnek, illetve milyen sűrűn ajánlott összebújni a párunkkal. 

Rengeteg embert foglalkoztatnak azok a kérdések, amelyek a szexuális együttlétre, annak minőségére, mennyiségére vonatkoznak.

A szakértő most mindenre választ ad.

"Arra tanítottak minket, hogy a szexnél a mennyiség egyenlő a minőséggel" - kezdi az ausztrál szexológus Nadia Bokody, aki elárulta, hogy míg a férfiak amiatt aggódnak, hogy ha nem szexelnek eleget, akkor kevesebbet érnek, a nők attól félnek, hogy ha nem szexelnek eleget, nem teszik boldoggá a partnerüket.

A fentiek ellenére több kutatás bizonyította, hogy a párkapcsolatban élők akkor a legboldogabbak, amikor nagyjából ugyanannyiszor kívánják a szexet. És hogy átlagosan mennyit jelent?

Egy 2015-ös felmérés szerint heti egy alkalom a boldogság titka.

A kép illusztrációForrás: Shutterstock

"A szex egy nagyon személyes élmény, amit nem lehet mérőszámokra bontani, vagy arra használni, hogy valakinek az értékét mérjük vele. Ahogy egy barátom emlékeztetett rá, az hogy hányszor csinálod, sokkal kevésbé fontos, mint hogy olyan partnerrel csináld, aki hasonlóképp gondolkozik arról, hogy milyen is a jó szex, mint te"  - mondta a szakértő. 

A tanulmányok szerint egyébként a hosszt illetően azt mutatják, hogy 7-13 perc között vana középút, negyed óra fölött a többség már túl hosszúnak bélyegzi a szexuális együttlétet, míg két perc alatt túl rövudnek.

A behatolás mellett azonban nagyon fontos, az előjáték is, itt fontos megjegyezni, hogy a nők 80 százaléka "kézi rásegítés" nélkül nem éri el a csúcsot - írja a Daily Star

 Ez is érdekelhet: Ezt nem fogod elhinni:ekkor szeretkezett utoljára Cicciolina