A 18-49 év közötti magyar nők több mint fele négy partnerrel bújt eddig ágyba egy reprezentatív felmérés szerint. Az Ország Szextesztje című online kutatás arra is fény derített, hogy Magyarországon melyek a legkedveltebb pózok.

A fiatal magyar nők többségének tíznél kevesebb szexpartnere volt az élete során – derül ki a felmérésből. Az Ország Szextesztje című online kutatás azt is megállapítja, hogy a szexpartnerek száma és a jelenlegi párkapcsolati állapot között nincs komolyabb összefüggés. A 18-49 éves egyedülálló nők 69%-a, az alkalmi kapcsolatban élők 66%-a, a párkapcsolatban élők 80%-a és a házasok 72%-a is tíznél kevesebb emberrel bújt ágyba.

Tízből egy nő életében csak egy szexpartner létezik

A kutatásban résztvevők közel fele négy, vagy ennél is kevesebb szexuális partnert fogyasztott el. Jóval kevesebben vannak, aki 5-9 emberrel (26%), vagy 10-15 partnerrel (15%) gyűrték a lepedőt. Húsznál több „játszótársról" a nők mindössze 8%-a vallott.

Vannak, akik az erotikus örömöket egyetlen partnerrel élik át. Összesen tízből egy nő mondta azt, hogy a szexlistája igen rövid: egyetlen nevet tartalmaz. A huszonéveseknél ez az arány 15%, a harmincasok körében 5%, a negyvenesek esetében pedig 11%.

A szexkutatás rávilágít arra is, hogy a nők hány százaléka éli szexmentesen az életét. A 18-29 évesek 7%-a mondta azt, hogy még senkivel sem került intim közelségbe. Az idősebb korosztályoknál a szüzek aránya egy százalékos.

Szakmai tapasztalataim azt mutatják, hogy mind az alkalmi, „egyéjszakás" kapcsolatokat hajlamosak „elfelejteni" a nők, mind pedig azokat az együttléteket, amelyek során „csak" orális vagy petting játékokat élnek át, közösülést azonban nem. Az 1-4 szexkapcsolat kevésnek semmiképpen nem mondható - a hosszú távú elköteleződés előtt ajánlott a szexuális élet „begyakorlása", és ehhez néhány partner mindenképpen tanácsos. 12 partner felett azonban a nők hajlamosabbá válhatnak arra, hogy kevésbé viseljék el a szexuális monogámiát – mondta el Rozs Erika szexuálpszichológus.

szex kapcsolatban érintésForrás: 123rf.com

A misszionárius a sláger a pózok között

A kutatás azt is kiderítette, hogy melyik a fiatal magyar nők kedvenc szexpóza. E tekintetben kiélezett a verseny a misszionárius (29%), a lovaglópóz (28%) és a kutyapóz között (27%), olyannyira, hogy lehetetlen egyértelmű győztest hirdetni. A kevésbé hagyományos pózokat alig említették a hölgyek, a kiskifli/nagykifli 8%-ot ért el, az ülő szexpóz 3%-ot, míg a lótusz és a 69-es 2%-ot.

Ha a korosztályokat nézzük, akkor a 18-29 éveseknél és a harmincasoknál is a misszionárius vezet (29% és 32%), a negyvenesek körében azonban a lovaglópóz viszi a prímet 31%-kal.

A kutatás a hölgyek lakhelye szerint is vizsgálta a kérdést: a községekben kimagaslóan a misszionárius a sláger (47%), a városokban és a megyeszékhelyeken egyaránt lovagló pózban szeretik élvezni a hölgyek a testi örömöket (33%), míg a fővárosban kiegyenlített a verseny a három klasszikus között, sőt még a kis kifli/nagy kifli formátum is kapott 15%-ot.

Míg az egyedülállók között magasan vezet a misszionárius póz (40%), az alkalmi és párkapcsolatokban nagyot zuhan a népszerűsége (22-23%). Ahogy komolyodik a kapcsolat, úgy válik egyre kedveltebbé a misszionárius póz: házasságban a párok már nagyjából harmada választja ezt. A lovagló póz az alkalmi kapcsolatok (33%) és a házasságok (36%) nagy favoritja, az egyedülállóknak mindössze 14%-a választja ezt a pozitúrát. Klasszikusnak gondolnánk, az adatok alapján azonban nagyon is megosztó a kutyapóz, alkalmi kapcsolatokban tízből mindössze egy esetben bukkan fel, de párkapcsolatban és házasságban is csak minden negyedik pár áldoz így a gyönyörök oltárán.

Ezek az adatok hozzák a normát! A lovagló pózban a legkönnyebb a nőnek elérnie az orgazmusát, látszik, hogy egyre több párkapcsolatban és házasságban jelen van. Ez a tény a nők szexuális érésével is összefügghet: vállalják a dominánsabb, vezető szerepet a szexben, ami nagyobb élvezethez juttatja mindkét felet. A másik nagy kedvenc a misszionárius póz, amely kellően intim ahhoz, hogy sokféle érzelmet fejezzen ki a felek számára, az örök kedvenc minden kapcsolatban. A kutyapóz az, amelyik a csúcsra jutás szempontjából a legkevésbé kielégítő a hölgyek számára – ez a szemkontaktus nélküli póz elsősorban a férfit segíti hozzá az orgazmushoz – fejtette ki Rozs Erika.

Forrás: Shutterstock

Nyugat-Dunántúlon másként szeretik a szexet

A három klasszikus az ország minden régiójában vezet, azonban vannak területi furcsaságok. Lehet valami a levegőben a Nyugat-Dunántúli régióban, ahol teljesen másként szeretik a szexet a nők, mint az ország többi részén. A nyugati határszélen minden ötödik nő a kiskifli/nagykifli pozitúrát részesíti előnyben, márpedig egyetlen másik régóban sem jelölték meg ilyen magas arányban ezt a pozitúrát. Míg Észak-Magyarországon a 38% a lovagló póz kedveltsége és a többi régióban is 30 százalék körüli, addig a nyugati végeken csak 5% szereti a lovaglást.

A JOY Magazin számára mindig is fontos téma volt a nők támogatása a testi-lelki önelfogadás terén. A reprezentatív felmérés azért készült, hogy világos képet kapjunk arról, hol tart idehaza a szexualitás kérdése, emellett a kapott eredmények segítségül szolgálhatnak a nők számára a saját igényeik kifejezéséhez és a számukra legkielégítőbb szexuális együttlét megéléséhez – mondta el Alberti Petra, Joy magazin főszerkesztője.