Egy angliai város lakói besokalltak attól, hogy a prostituáltak éjjel-nappal nyilvánosan szexelnek az utcákon, és szeretnék elérni, hogy a helyiek összefogjanak, és tegyenek valamit a kialakult helyzet ellen.

Betelt a pohár az angliai Leeds város lakóinál. Mivel megszűntek a prostituáltak számára elkülönített zónák, az egész városban elfogadottá vált a prostitúció, ám ennek nem mindenki örül. A Pleasant Terrace nevű városrész lakói elmondták, hogy márciusban emelkedett a területen a prostituáltak száma, ugyanis hat év után tevékenységük újra elfogadottá vált a környéken -írja az Origo.

A korábbi türelmi zónák csak meghatározott időszakokban, és bizonyos helyszíneken tették lehetővé a prostitúciót, ám a kampányolók elérték, hogy megszüntessék a türelmi zónákat, így most már tömegével vannak jelen a szexmunkások a környéken.

A 67 éves Ebb, aki már húsz éve él a városban, elmondta, hogy rendszeresen használt óvszerekbe botlik az utcán, és többször volt már szemtanúja nyilvános szexnek. 

"A nyílt utcákon, egy-egy fal mellett és az autókban is láttam már szexelő párokat. Amíg a türelmi zónák be voltak vezetve, elvétve lehetett csak prostituáltakkal találkozni az utcán, most viszont éjjel-nappal. Az egyik nő például reggel 9-kor szállt be egy kocsiba.

De hála a kampányolóknak, ez megszűnt, és elfogadottá vált a dolog, mindenhol és mindenkor. Engem csak az bosszant igazán, hogy a prostitúció elfogadása mellett kampányolók többsége nem is a környéken lakik. Engem viszont igenis zavar, ha közvetlenül a házam környékén botlom beléjük"

- mesélte a férfi, több leedsi nő pedig arról számolt be, hogy a környéken szinte minden fiatal hölgyet prostituáltnak néznek.

Képünk illusztráció.Forrás: Dreamstime