A férfiak számára tabunak számít a méret és még az is felfelé kerekíti a centik számát, akinek nem lenne oka a panaszra. Egy szakértő őszintén beszélt erről a témáról és lerántotta a leplet a nagy kérdésről, vajon tényleg a nagy szerszám okozza-e a legjobb élményt?

Charlene Douglas brit szexterapeuta szerint a férfiakat kényelmetlenül érinti a méret-kérdés, és ezért többek között a pornóipar is okolható. A felnőttfilmekben ugyanis csak hatalmas hímvesszőt látni, emiatt a férfiak önbizalma csökken, nem lesznek elégedettek a testükkel, a nőkben pedig irreális elvárás alakulhat ki. A problémáért azonban nem egyedül a pornó a felelős.

Nem a méret a lényeg – állítja egy brit szexológusForrás: Shutterstock

A szakértő szerint a szexuális felvilágosítás sem tökéletes, ugyanis alapvetően a behatolásra helyezik a hangsúlyt, ami arra kondicionálja a nőket, hogy igazi orgazmust csak a nagy pénisz okozhat. Charlene szerint nem a méret a lényeg, hanem a megfelelő előjáték.

A nagyobb pénisz valójában nem hogy jobb, de akár kifejezetten rosszabb is lehet, a szex pedig fájdalmat is okozhat, főképp akkor, ha a férfi nem nyújt kellő előjátékot, hogy felkészítse a vaginát

– idézi a szexológust a Bors. Charlene szerint, ha a férfi ügyesen használja a nyelvét, akkor könnyedén sokkal nagyobb örömet okozhat, mint az a társa, aki extra méretekkel rendelkezik.