A menstruáció alatti szexuális életről megoszlanak a vélemények. Van, aki szerint tilos, mások pedig a piros betűs napokon még jobban kívánják a szexet. Nos, nézzük, mit lehet és hogyan a menszesz napjain!

A menstruációs időszak során a méhszáj megnyílik, így a fertőzések is könnyebben feljutnak a méhbe: amennyiben azt a tábort erősíted, akik szeretnének nemi életet élni ezeken a napokon is, mindenképpen figyelj kétszer annyira a higiéniára.

Hidd el, a nőket jobban zavarja a vérzésük szex közben, mint a párjukat. Természetesen vannak férfiak, akiket leblokkol a vér minimális látványa. Mielőtt tehát belevágtok a dologba, tisztázzátok, hogyan is álltok a dologhoz.

Hidd el, a nőket jobban zavarja a vérzésük szex közben, mint a párjukatForrás: Shutterstock

Menstruáció alatti szex? Így csináljátok!  

 • Tegyétek félre a tabukat! Nem ördögtől való dolog, hiába is éreztették veled ezt korábban. Ettől még a nő nem lesz „koszos", sőt, sokaknál épp ebben az időszakban lendül meg a libidó. Amennyiben mindketten kívánjátok a szexet, csak csináljátok.
 • Védekezni szoktatok, de a menszesz miatt elhagynátok? Nos, tévhit, hogy a vérzés alatt nem lehet teherbe esni, így az óvszer használata mindenképp javasolt.
 • Amennyiben tampont használsz, sose hagyd bent az aktus alatt! Ez igaz a természetes tengeri szivacsra is, amit sokan használnak a menstruáció alatti szexnél. Ezek kényelmetlenül feltolódhatnak közben, ami fájdalommal járhat, és nehezebb is kivenni őket utána, ami pedig fertőzésveszélyt jelent.
 • A behatolást ne előzze meg orális szex, mivel a hímvesszőn maradó nyál tartalmazhat olyan baktériumokat, melyek ekkor könnyedén feljuthatnak a méhbe.
 • Azok a fránya foltok. A menstruáció alatti szexet ne úgy képzeld el, hogy tocsogni fogtok a vérben. Persze lehetnek foltok, így érdemes egy törülközővel megvédeni a lepedőt vagy más szövetet.
 • Milyen pózok ajánlottak ilyenkor? Nincs megkötés, bármilyen módon szeretkezhettek, de a nők többsége ilyenkor jobban kedveli azokat a pózokat, melyeken háton fekhetnek. Az ilyen szexpózok során kevesebb is a közben látható vér, köszönhetően a gravitációnak.
 • Lehetséges, hogy kissé görcsölsz a menszesz miatt, de ezt remekül oldja a szex, mivel olyan hormonok szabadulhatnak fel, melyeknek hatására megszűnik a fájdalom. Sőt! Sok nő számolt már be arról, hogy a menstruációs görcseik melletti orgazmus fokozottabb volt, és utána enyhültek a görcseik.
 • Ami gyakran kimarad az ilyenkor esedékes szex esetén, az a nők orális kényeztetése. Amennyiben tampont használsz, egyszerűen hagyd addig bent, míg a párod nyelve a csiklódon játszik, de anélkül is belevághattok a dologba, de ekkor a hüvely izgatása inkább ne kerüljön terítékre.
 • A vérzés közbeni szex sokakat felizgat. Emiatt ne érezd magad kellemetlenül és még véletlenül se tegyél negatív megjegyzéseket miatta a partnerednek. Amennyiben mindkettőtök számára izgató, akár az aktus utáni orális szex is belefér, semmiféle egészségügyi kárt nem okoz.
 • Szex után bővebb vérzést tapasztalsz? Ez teljesen normális, amennyiben a nap hátralevő részében visszatér a normális mennyiség.
 • Előtte utána érdemes intimzuhanyozni? Lehet, de nem szükséges, maximum a te  tisztaságérzeteden javít.

Abban az esetben, ha valamelyikőtök mégsem szeretné a menszesz alatti vaginális behatolást, de nyitottak vagytok, akkor eljött az ideje az anális élvezeteknek. Erről részletesen ITT olvashatsz.