Nem titok, a kiegyensúlyozott és aktív szexuáis élet mind fizikailag, mind mentálisan pozitív hatással van mindenkire. Arra azonban kevesen gondolnak, hogy a szexmentes időszakok a hüvely állapotát is befolyásolják. Hogy ez mit jelent, arról Christine Greves nőgyógyász beszélt.

Greves megcáfolta azt a vélekedést, hogy a szexmentes időszakban a hüvely szűkebbé, feszesebbé válik: azt állítja, épp az ellenkezője igaz, ugyanis a hüvelyizom is olyan, amit pontosan "edzéssel" lehet feszesíteni, akárcsak a testünk többi izmát. A hüvely rugalmassága emellett a hormonoktól függ, az ösztrogén és progeszteron a felelős a hüvelyünk állapotáért. Ezért van az, hogy változókorban az ösztrogénhiány miatt a hüvely szárazabb, rugalmatlanabb lesz, amelynek megváltoztatására tippeket is ad

Forrás: Dreamstime

Greves úgy véli, a hüvely mérete csakis több éven át tartó szexmentes időszak és a menopauza után csökkenhet, ami rengeteg idő, ám a szexmentes időszakkal egyenes arányban nő a hüvelyi szárazság, amely később fájdalmas együttlétekhez vezethet. 

 Christine Greves arról is beszélt, hogy a szexabsztinencia időszakában a libidó lecsökkenhet, tehát, ha egy nő hosszabb ideig nem szexel, vágyni sem fog rá; bár ez visszafordítható, de időigényes folyamat.