Nem is gondolnánk, mennyi jó és pozitív hatása van a szeretkezésnek a pillanatnyi örömökön kívül. Ha viszont valamiért olyan helyzetbe kerülünk, hogy nincs kivel gyűrni a lepedőt, és ez tartósan fennáll, akkor akár komoly egészségkárosító hatása is lehet a szexmentes létnek.

A Kinsley Intézet legfrissebb tanulmánya kimutatta az összefüggést a tartós szexhiány és a stressz között, ennél azonban súlyosabb gondokat is okozhat a megvonás – szemlézte a cikket a Ripost.

Idegesebbek, feszültebbek leszünk

A szeretkezés során felszabadul az endorfin, közismertebb nevén a boldogsághormon, amely javítja a közérzetünket, az érzelmi állapotunkat. Enélkül sokkal feszültebbek, idegesebbek leszünk.

Álmatlanságot okozhat

A szex remek stresszoldó, nem csoda, hogy sokan utána könnyen elalszanak és másnap kipihenten ébrednek. Az orgazmus ugyanis felszabadít olyan hormonokat, melyek segítenek ellazulni, elaludni. Enélkül nehezebb jön álom a szemünkre és az alvás sem lesz pihentető.

Forrás: Shutterstock

Megemelkedhet a vérnyomás

Az aktív nemi élet segít csökkenteni, vagy éppen megfelelő szinten tartani a vérnyomást.

Feledékenyek leszünk

A szexmegvonás okozta stressz hatással van a memóriánkra, ennek hatására romlanak a kognitív képességek. Egy kísérlet bebizonyította, hogy rosszabbul teljesítenek és nehezebben oldják meg a logikai feladatokat azok, akik régóta nem szexeltek.

Gyengül az immunrendszer

Azoknak, akik legalább hetente kétszer szeretkeznek, sokkal több immunsejtük van, mint azon embereknek a szervezetében, akik megvonják maguktól a testi örömöket. A rendszeres orgazmus ugyanis javítja a szervezet természetes védekezőképességét.