Egy ismert szexológus végre lerántotta a leplet arról, mivel dobhatjuk fel a nemi életünket, és mi a garantált orgazmus titka.

Louise Van Der Velde - akit sokan csak az érzékek professzoraként emlegetnek- nemrég arról beszélt, hogy a szexualitás terén mindig van új a nap alatt, és a kirobbanó orgazmus érdekében megéri új trükköket elsajátítani.

"Nem lesz minden alkalommal fantasztikus a szex, és emiatt fontos, hogy a párok kezelni tudják az elvárásokat. Ez teljesen természetes, és nem rossz dolog. Egy hosszú távú kapcsolatban a szex is megváltozik" – magyarázta Louise, hozzátéve, hogy ez nem azt jelenti, hogy le kell mondani az intimitásról és az orgazmusról.

"Az orgazmus intenzitása a szex minőségéhez köthető. Minél jobb a szex, annál nagyobb az orgazmus" –mondta, majd így folytatta:

Az orgazmus intenzívebb lehet, ha egy ideig megvonjuk magunktól, és egyre kevésbé intenzív, ha rövid idő alatt többször szexelünk.  

Forrás: Shutterstock

A szexológus arra is felhívta a figyelmet, hogy ahelyett, hogy arra koncentrálunk, mikor jutunk el végre a csúcsra, élvezzük az odáig vezető utat is.

A biztos siker érdekében Van Der Velde néhány gyakorlati tanácsot is megosztott.

A nagyobb orgazmus érdekében azt ajánlja, hogy amikor úgy érezzük, épp elérnénk a csúcsra, fogjuk vissza magunkat, lassítsunk a tempón, vagy tartsunk egy 30 másodperces szünetet -írja a Bors.

Mivel az orgazmushoz elengedhetetlen, hogy lélekben is jelen legyünk, sokat segíthet, ha visszagondolunk azokra az időkre, amikor megismerkedtünk a párunkkal, és repkedtek a gyomrunkban azok a bizonyos pillangók, ezzel ugyanis még varázslatosabb szexuális élményt érhetünk el.

Végül, de nem utolsó sorban nem szabad belesüppedni a megszokásba, a rutinba, hanem igenis meg kell fűszerezni az együttléteket. Nem a párcserére gondolunk, hanem új pózok, új helyek, vagy éppen új trükkök kipróbálására...

Ha még több cikket olvasnál a témában, kattints ide.