Sok nő nagyobb melleket szeretne magának. Akadnak viszont olyanok is, akiknek kifejezetten problémát okoz a túl nagyra nőtt cicijük. Szerencsére számukra is létezik korszerű megoldás!

Jóból is megárt a sok – tartja a mondás. Ez bizony a keblünk méretére is igaz. Komoly gerinc- és hátfájdalmat okozhat az, ha valakinek aránytalanul megnőnek a mellei. 

– Már tinédzserkorban gondot okozhat a túl nagy emlő. Általában megvárjuk a 18. életévet, de volt már példa arra, hogy olyan nagyságú volt a páciens melle, hogy az már zavaró volt számára, és ortopédiai problémákat okozott neki – kezdte a HOT! Magazinnak dr. László Zsolt orvosigazgató.

Minden kockázatról tájékoztatnak 

A beavatkozás során eltávolítják az emlőállomány egy részét – előfordul, hogy több mint a felét is. Ezután az emlőt a megfelelő pozícióba helyezik fel.

– Tiszteletben kell tartani a mellek anatómiáját, ugyanis biztosítani kell a megfelelő keringésüket. Éppen ezért nagyon óvatosnak kell lennünk a redukció során. Nem mindegy ugyanis, hogy honnan mennyi állományt veszünk ki, és hova helyezzük fel a mellet – folytatta a szakember. – Minden beavatkozást egy hosszú konzultáció előz meg, ahol a pácienst szembesítjük az összes létező kockázattal, ami felmerülhet. Mindig fontosnak érezzük, hogy mindenki tudja, mire számíthat a műtét után. A mell érzékenységének elvesztése sok mindentől függ, de az esetek 99%-ában hiánytalanul meg tudjuk őrizni. A teljes érzékenység megszűnése nagyon ritka, az viszont kissé gyakrabban előfordul, hogy csökken az érzékenység, de még mindig nagyon elenyésző mennyiségben – tette hozzá.

Komoly gerinc- és hátfájdalmat okozhat az, ha valakinek aránytalanul megnőnek a melleiForrás: Shutterstock/Vladimir Gjorgiev

Sablon alapján határozzák meg a bimbó nagyságát

A mellkisebbítés során az esetek túlnyomó részében bimbókorrekciót is alkalmaznak.

– Megvannak a sablonjai annak, hogy mekkora mellhez milyen átmérőjű bimbóudvar illik. Ahogy a bőr megereszkedik, a bimbóudvar is megnő és szétcsúszik, amit a beavatkozás során az új mellmérethez kell arányosítanunk. Előfordul, hogy egy 8-10 centis udvart 4,4 centisre, tehát több mint a felére csökkentünk – magyarázta a szakértő.

Szinte láthatatlanok lesznek a hegek

Hegek a bimbóudvar körül, az emlő középső-alsó részén hosszanti, az emlő áthajlásában széles harántirányban maradnak vissza. Viszont ezek a hegek nagyon halványak, általában nagyjából egy évvel a plasztikai beavatkozás után már szinte alig látszanak.