június virág virágenergetika misztikum
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még a "komolykodó" virágokból is árad a vidámság: örülnek a napsütésnek, a simogató szellőnek, és a locsolócsővel játszadozó gyermeknek. Mennyi vidámság veszi körbe az embert, aminek jó részét a virágoknak köszönhetjük! Persze elsősorban a nyártündérnek, aki velük üzeni, mikor libben be ragyogó, zöld bordűrös, sárga ruhájában.

Thinkstock
Thinkstock

Gyermekkorom hangulatát meghatározta, ha kora reggel a pázsit szegfű illata csiklandozta orromat. Körülbelül ekkortájt kezdtem el figyelni és osztályozni az embereket. Akiknek a házuk előtti árokpartot virágok díszítették, sokkal kedvesebbek, figyelmesebbek voltak, mint azok, akik ablaka alatt a kopár föld búslakodott. Anyukám is mosolygósabbá, vidámabbá vált, akárhányszor behozott a szobába ezekből a kis illatos csodákból. Mit érthet egy majd' nyolcéves gyerek a világból? - tehetik fel joggal a kérdést. Valóban nem sokat. Annyit viszont igen, hogy meg tudja figyelni, milyen ember milyen virágot szeret.

A szegfűk

Az egyik legtöbb energiát szállító virág a szegfű. Olyan erőket közvetít, amelyek képesek a sebzett lelket is gyógyítani. Nyugtató hatású virág. Azok az emberek szeretik, akik hajlamosak meginogni a biztonságérzetükben, ugyanakkor, ha közösségben lehetnek, ott már érzik, hogy szükség van rájuk. Jó társasági emberek, akik a csapatmunkában jeleskednek. A szegfűk által közvetített elemek a nőknek segítenek abban, hogy az energiaszintjük mindig megfelelő legyen, még ha olykor el is pazarolják a csemetéikért, hozzátartozóikért való felesleges aggodalmaskodásra. Azok is élvezik e drága "gyümölcsöt", akik munkájuk során az édesanya önfeláldozásával tevékenykednek - például óvónők, dadák, bölcsődei gondozónők.

http://en.wikipedia.org
http://en.wikipedia.org

Ugyanakkor a gyerekek - főleg a lányok - szobájába ajánlott becsempészni egy-egy csokor rózsaszín szegfűt. Főleg azoknak a lányoknak van szükségük rá, akik nem találják eléggé szépnek magukat, és alaptalan, kemény kritikával bombázzák alakuló énjüket. Ha azt akarod, hogy a lakásodban a női elemek érvényesüljenek, el kell helyezned egy-egy csokor rózsaszín szegfűt, szépen elrendezve a vázákban, és, mint nő, megerősödsz, párodban pedig elcsendesülnek az indulatok.

Liliomok

A fehér liliom a Nap és a Hold energiáját közvetíti, és a kettő közötti harmonizálást segíti. A fehér a Hold színe, a sárga porzó pedig a Napot jelképezi. Mivel a Hold a női energiákat sokszorozza, ezért a férfiak ritkábban tartanak igényt erre a csodálatos virágra. Pedig ha tudnák, hogy hányszor segítene nekik megszabadulniuk a lelküket kínzó problémáktól...

http://hu.wikipedia.org
http://hu.wikipedia.org

Ám nem csak akkor veheted igénybe a fehér liliom által közvetített segítséget, amikor az elesettségérzet hatalmasodik el rajtad, hanem akkor is, ha valami másféle energiával többszörösen túltelített a környezeted, és enyhíteni szeretnéd a rád nehezedő terhet. Ha az égiekkel szeretnéd a kapcsolatodat erősíteni, akkor nem árt, ha néhány szál fehér liliomot teszel a vázába. De csak módjával, hiszen köztudott, hogy olyan erős energiateret hoz létre, hogy környezetéből az oxigént elfogyasztva, illatával átsegíti az alvót a túlvilágra. A fehér liliom esetében olyan erős a magnetikus erőhatás, hogy ha túl sok van belőle, akkor szinte bénítóan hat a környezetére.

Tűzliliom

Érezted már úgy, hogy semmi sem sikerül, bárhová is lépsz, nem haladsz előre, bármihez nyúlsz, szinte még a zöld gyep is sivataggá változik minden mozdulatodra? Ilyenkor segít a tűzliliom: megtalálható benne az összes olyan energia, ami beindít, lelkesít, felszítva benned azt a tüzet, ami az életerőd egyik fontos része, és ami nélkül szinte lagymatag bábként mozogsz.

http://hu.wikipedia.org
http://hu.wikipedia.org

Egy szépen elrendezett csokor láttán, vagy egy tűzliliomágyás közepén állva a legelesettebb állapotában is elfelejti gondját-baját az ember - akár férfi az illető, akár nő. De a gyermek is azonnal győztes katonának érzi magát, ha ilyen virág közelében tartózkodik. Nem is csoda, hiszen ez a virág egyértelműen a Mars energiáit közvetíti. Tölcsér alakján keresztül begyűjti a sugarakat, majd a virág közepénél összefonódó sugárnyalábot kiárasztja környezetére.

Sárga liliom

Nézz csak rá egy csodálatosan sárga liliomra! Figyeld meg, hogy nem a szerelem jut róla eszedbe, hanem a Nap, a siker, és a szerencse. Főleg akkor, ha éppen ez az utóbbi két dolog hiányzik az életedből. Ha ez a helyzet, elég beállni egy csomó sárga liliom közé, és azonnal elfelejted az önsajnálatot, mivel az aranyló szirmok látványának hatására gyorsan elkezd termelődni benned a szerotonin hormon, és mire észreveszed, már ki is tessékelte a fejedből a negatív, sötét gondolatokat. A sárga liliom az Én kiteljesedéséhez szükséges energiát közvetíti, amelynek birtokában bátran nézel a jövő eseményei elé.

Thinkstock
Thinkstock

A rózsák

Okkal és joggal nevezik a virágok királynőjének. Még a tüskéit is olyan büszkén viseli, ahogyan más, alacsonyabb rendű növények a szirmaikat. Királyi, illetve királynői énedet erősítik a rózsák. Egy olyan lakásban, ahol a rózsák garmadáját lehet látni a vázákban, az egész légkör is megváltozik. A rózsaszirom alakja az ember alsó ajkát juttatja eszünkbe. Nem hiába, hiszen ez a testrész mutat rá, hogy milyen mértékben adod kifelé magadból a szeretetet, érzelmeket.

Thinkstock
Thinkstock

Ne csak gyönyörködj a rózsákban, hanem hajolj a virághoz, hogy érintse az arcod, simogassa a bőröd! Aztán figyelj fel rá, hogy mennyire megváltozik a közérzeted - különösen, ha egyszerre több virággal érintkezve veszed át tőlük az energiát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.