Babonák, amikről még sosem hallottál

hiedelem ezoterika babona Afrika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azt tudjuk, hogy Afrika középső és déli része a világ legbabonásabb területe. Ismerjük meg a 4 legfontosabb dolgot, melyek az ott élők életében nagy szerepet játszanak.

1. Föld

Sok afrikai ember úgy tekint rá, mint az ősanyára, a női istenségre, aki uralkodik az emberek és minden teremtmény felett. A föld ad életet és veszi is el már generációk óta. Ő ad helyet a fűnek, mely növekedésnek indul, ha eső esik. Sokan úgy vélik, hogy az elődeik a földben élnek, és házaik hasonlóak az övéikhez a föld felszíne felett. Minden a földből ered, a tűz is, mert fa kell hozzá, a szél is, hiszen a föld ereje kell hozzá.

Istockphoto
Istockphoto

2. Fa

A fa éltető erő, hisz ez az, amivel az asszonyok főzni tudnak. A gyökereik sosem lehetnek betegek vagy elhanyagoltak, mert akkor megtámadhatják az embereket is. Egy ember egyszer feleségül vett egy fát, aki két egészséges gyermeket hozott a világra. Ezután ő lett a természettudományok doktora, akinek mindig szüksége volt a természetre gyógyszerei létrehozásához.

Istockphoto
Istockphoto

3. Kikuyu fügefa

A termékenység szimbóluma, akinek az ősi történet szerint 9 lánya volt, akik az ősanyái lettek a kikuyu nemzet 9 törzsének. A legenda szerint Ngai, vagyis az Isten minden nemzetnek adományozott valamit, a kikuyuknak a földművelés tudományát.

Talád meg ikerpárodat! Kattints a Számmisztika.hu-ra!



4. Elefánt

Rengeteg mítosz szól Afrika legnagyobb állatáról, aki hatalmas mérete miatt uralkodik a többi állat felett. A legenda azt meséli, hogy egy vadász talált egyszer egy elefántbőrt az erdőben. Elrejtette egy bokorban, majd találkozott egy lánnyal, aki keservesen sírt, mert elvesztette a ruháját. Miután tovább éltek mint férj és feleség, a nő egyszer elment az erdőbe és megtalálta az elefántbőrt, felöltötte magára, és elefántként élt tovább. Az ő fiai lettek az elefánttotemmel rendelkező klán ősi vezetői, akik soha nem ijedtek meg ezektől a hatalmas állatoktól. A mai napig nagy áhítattal figyelik az ormányosokat az afrikaiak, és ha találnak egy halott állatot az erdőben, akkor igazi temetést rendeznek neki.

Istockphoto
Istockphoto

Rosszat hozó babonák:

- sosem szabad éjszaka port törölni vagy felmosni
- nem szabad arccal nyugat felé lefeküdni aludni, csak a halottak tesznek úgy
- az özvegyet senki nem érintheti meg a temetés alatt és az azután következő reggelen sem, és - legalább egy hónapig - feketében vagy sötétkékben kell járnia
- a nő, aki gyermeket hozott világra, nem főzhet legalább 10 napig
- senki nem mehet a szobájába és a gyermeket is csak egy hónap után láthatják mások
- az újszülött nem vihető addig ki a házból, míg nem elég erős, különben elviheti az ördög

Forrás: Ezoterikus.hu

VV Gigi örökbefogadott egy kenyai kisfiút - Nézd meg videónkat!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=9mXPgXeLmHQELLI6


L!FE Magazin - Minden nap 18 órakor a LifeNetwork műsorán!


Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



A 30 legfontosabb esküvői babona! Kihagyni? Tilos!
A 11 legtitkosabb japán babona!
Halálos jóslatok...



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.