Kulka Jánost kizavarták, mert rágózott Stohl tárgyalásán

Stohl András bíróság ítélet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A másodfokon eljáró Pest Megyei Bíróság június 21-én tárgyalta az ittasan súlyos közúti balesetet okozó Stohl András színész-műsorvezető büntetőügyét. A szakértői vélemények hosszadalmas meghallgatása után nem született jogerős ítélet. Folytatás szeptember 6-án.

Tipp! Elképesztő látvány, megmozdulnak a fotók! Nézd meg képgalériánkat!




Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Ruttner György, Stohl ügyvédje bizonyítási indítványokat terjesztett elő, amelyek szerinte döntő jelentőségűek - akár annyira is, hogy az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését teszik szükségessé, ugyanis a tényállást érintik. Ruttner "három neves igazságügyi szakértő" véleményét csatolta a bírónak - írja az origo.

Forrás: MTI
Forrás: MTI

Ruttner azt mondta, a mai tárgyaláson két pozitív dolog derült ki: úgy látja, a jelek szerint egyáltalán nem biztos, hogy maradandó fogyatékosságot okozott a baleset. Az origo kérdésére válaszolva az ügyvéd elmondta, ez azért fontos, mert ha nincs szó maradandó fogyatékosságról, akkor enyhébb a büntetési tétel, csak 0-3 évig terjedő szabadságvesztés. Szerinte ha megállapítja a bíróság, hogy nem maradandó a fogyatékosság, akkor "nagy valószínűséggel valóban felfüggesztett szabadságvesztés lesz az ítélet". Az ügyvéd szerint a másik fontos dolog az volt, hogy a harmadik szakértő vallomásából kiderült, hogy Stohl nem a részegség miatt viselkedett furcsán a baleset után, hanem mert az agyrázkódása miatt ködös tudatállapotban volt.




Stohl András sietve távozott párjával, Ancsikával a tárgyalóteremből, és a végleges ítélethirdetésig nem kíván nyilatkozni.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Fotó: Tuba Zoltán [origo]




Tipp! Vicces fotók, jógázó kisállatok! Nézd meg képgalériánkat!





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.