Sikeres leszel, ha kutyát simogatsz

kutya simogatás kölcsönzés Skócia egyetem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kutyákat kölcsönözhetnek egy skót egyetem diákjai, hogy a vizsgaidőszakban a blökik simogatásával nyugtassák magukat. Jópofa ötlet, nem?

A kutyáktól remélnek jobb jegyeket a skót diákok. Az Aberdeeni Egyetemen ebeket lehet kölcsönözni a vizsgaidőszakban. A négylábúak jelenléte és simogatása ugyanis megnyugtató, így a hallgatók jobban tudnak koncentrálni a tanulásra. Mindezt egy speciális kutyaszobában próbálhatják ki.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Februárban már kipróbálták ezt a módszert golden retrieverekkel illetve labradorokkal és bevált. Nem csoda, hiszen tudományos mérések igazolják az állatok nyugtató hatását: csökkentik az emberi szervezet stresszhormonjának a szintjét, ráadásul boldogsághormont, endorfinokat szabadítanak fel. A Harvard és a Yale Egyetemeken egyébként már működik a kutyaprogram.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.