Fesztiválozz medvével vagy sárkányokkal!

Forrás: Thinkstock -
zene holdújév mackó fesztivál koncert hóesés programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végre havazik, ami jókedvre hangol, ha hagyod magad! A héten jósolja meg a medve, hogy hosszú telünk lesz-e, és indul a kínai holdújév, a Ló éve - vagyis lesz miért fesztiváloznunk! És két legendás zenész is összeáll, hogy új életet leheljenek a '80-as évek alternatív slágereibe.

HÓFESZTIVÁL A MÁTRÁBAN
2014. január 31.-február 2.

Forrás: Thinkstock

Extrém sportok, ingyenes síoktatás, koncertek és hó minden mennyiségben. Idén sem maradhat el Magyarország legnagyobb téli rendezvénye, a Hófesztivál, melynek a mátraszentistváni Sípark ad otthont. Nemcsak a síelők, de a hüttebajnokok is élvezhetik az eseményt, hiszen a sípályáról és a pihenőből is láthatók lesznek a koncertek és a pályán zajló események. Ha időd engedi, látogasd meg a Téli Varázs sétányt, az Alpesi Teraszt és a többi helyszínt!

MACKÓFESZTIVÁL AZ ÁLLATKERTBEN
2014. január 31.-február 2.

Mindenki ismeri a babonát, amely szerint ha a medve február 2-án a barlangból kilépve meglátja az árnyékát, még 40 napig tart a zord hideg. Ellenkező esetben hamar itt a tavasz és a jó idő. A Fővárosi Állat- és Növénykert idén is megrendezi a Mackófesztivált, amely e hagyomány köré épül. A programok között lesz macipofi-festés a Varázshegyen, mézkóstoló, Mackó-show és játékmackó-kiállítás is.

HOLDÚJÉV A MILLENÁRISON
2014. február 1.

Forrás: www.holdujev.hu

A Távol-Kelet egy napra Budapestre költözik, február 1-jén dobokkal, oroszlánokkal és sárkányokkal indul a Holdújév Fesztivál. Artisták, művészek és sportolók köszöntik együtt a Ló évét. Tavaly közel 10 ezren látogattak el a programra, idén a szervezők még nagyobb látogatószámra számítanak. A programok között szerepel kínai orvoslás bemutató, kalligráfia, koncertek és a távol-keleti konyha remekei is bemutatkoznak. A fesztivál csúcspontja a Henan Art Group világhírű műsora lesz.

2 LEGENDÁS ZENÉSZ, HA ÖSSZEÁLL…
2014. február 2.

Az ALTEREGO Duó két különleges egyéniség találkozásából született. A zongorista, Gerlóczy Zsigmond Dezső és a zenész-költő, Müller Péter Sziámi rendhagyó koncerttel várja az érdeklődőket vasárnap este. A '80-as évek legendás alternatív slágereit dolgozzák fel: mai nyelvre fordítva adják át a közönségnek. Ki nem adott versek, sosem hallott zongoraművek is felcsendülnek az este folyamán.

BÖLLÉRFESZTIVÁL KISTARCSÁN
2014. február 1.

Ha egyetlen vidéken gazdálkodó rokonod sincs, és érdekel a kegyetlen valóság - vagyis egyszer ténylegesen látni szeretnél egy disznóvágást, látogass el Kistarcsára! A böllérek - a spanyol matadorok megfelelői - bemutatják a fázisokat, a megbökéstől a sertéshús feldolgozásáig. Etnográfiai kalandnak nem utolsó, az biztos! Közben a színpadon kulturális program várja a gyengébb idegzetű látogatókat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.