Továbbra sem enyhül a kánikula

Forrás: Thinkstock -
meleg hőmérséklet kánikula időjárás hőség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eddig is szenvedtél a kánikulától? Szerdán méginkább erősödik a nappali felmelegedés - figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A hőség nagy valószínűséggel a jövő hét elejéig kitart majd. Az időjárásban továbra sem várható nagyobb változás, a "felső légkör kiszáradásával" egyidejűleg egy-két fokkal melegebb levegő érkezik a térség fölé - írja az Origo.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Az előrejelzések szerint a mai napon sok napsütésre, és száraz időre számíthatunk. A szél gyenge vagy mérsékelt marad.

A legalacsonyabb hőmérséklet általában 14-21, a legmagasabb hőmérséklet 34-38 Celsius-fok között alakul. A meteorológiai szolgálat a figyelmeztetésében azt írta: a napi középhőmérséklet a Dunántúl délnyugati részén és az Északi-középhegység völgyeiben 25, az ország nagy részén viszont 26, 27 fok körül várható, sőt a nagyvárosokban a 28, 29 fokot is elérheti.

A szerda éjfélig szóló veszélyjelzés szerint a tartós hőség miatt Vas, Zala, Somogy, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében másodfokú, az ország többi területén a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetés van érvényben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.