Vigyázzatok! Az időjárás most nem kedvez a szabadtéri programoknak

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt -
eső ónos eső
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ónos eső miatt több helyen kell csúszós, jeges útszakaszokra számítani a fővárosban és Pest megyében szombaton - közölte a Budapesti Közlekedési Központ és a rendőrség.

A BKK Facebook-oldalán megjelent információk szerint Budapesten főként a magasabban fekvő területeken és a külső kerületekben számíthatnak csúszós útszakaszokra az emberek. A rendőrség a honlapján azt írta, hogy Pest megye több útján ónos eső miatt lassú a haladás: az útburkolatra fagyott csapadék - főleg a megye északi részén - nehezíti a közlekedést. A főbb útvonalak sózása folyamatos, azonban az alacsony hőmérséklet miatt a csapadék több útszakaszon visszafagy - tették hozzá. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési bizottsága kéri a járművezetőket, hogy fokozott óvatossággal és körültekintéssel közlekedjenek, járműveik sebességét pedig az út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A meteorológiai szolgálat már pénteken országszerte ónos esőre és tartós, sűrű ködre figyelmeztetett: a fővárosra és Pest megyére, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki. Bács-Kiskun, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre ugyancsak az ónos eső miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint legnagyobb eséllyel az ország északkeleti, északi harmadán várható a legtovább vegyes csapadék: az eső mellett ónos eső, fagyott eső, hó is lehet. Napközben ezeken a tájakon is egyre inkább az eső lesz a jellemző. Ugyanakkor megjegyezték, hogy a fagyos területeken az ónos eső mellett továbbra is bármikor lehet ónos szitálás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.