Bálint gazda: “Úgy érzem megcselekedtem, amit kellett, nem félek a haláltól”

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu -
halál félelem Bálint gazda jogosítvány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még mindig tevékenyek a mindennapjai Bálint gazdának, habár már 97 éves. Szellemileg is teljesen friss, és nincs a világon még egy ilyen korú ember, akit ennyien követnének a közösségi oldalon.

Még egyetemistáknak tart előadást Bálint gazda, és nemsokára könyve is megjelenik. Bár saját bevallása szerint napról napra gyengébb, még mindig rengetegen kérnek tőle tanácsot.

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu

“97 éves vagyok, napról napra gyengébb. Egyre rosszabbul hallok, a feleségemet különösen" - mondta mosolyogva Gyuri bácsi. “A térdem is fáj, a vérkeringésemmel sincs minden rendben. Megvisel az időjárás-változás, a kezem hideg, és néha szédülök. Tudom, hogy ez egy folyamat, és ha egyszer jön egy komolyabb betegség, akkor vége lesz” - mondta Bálint gazda a Best magazinnak, és hozzátette, nem akarja sürgetni, hiszen az élet csodálatos dolog, de már keveset gondolkodik a saját jövőjéről.

“Úgy érzem, megcselekedtem, amit kellett, akárhogy is osztok-szorzok. De nem félek a haláltól, ez is az élet része”

- mondta Gyuri bácsi, akinek még mindig van jogosítványa, de a felesége, Antónia már nagyon szeretné, ha felhagyna a vezetéssel. „A feleségem nem engedi, hogy vezessek. Legutóbb két évre kaptam jogosítványt, két hónap múlva vissza kell adnom. Abban bízik, hogy nem kérek újat. Azt mondta, ha így tennék, szólni fog az „érdekemben”, hogy ne találjanak rá alkalmasnak” – nyilatkozta korábban Bálint gazda a Borsnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.