Másodfokú riasztást adtak ki: Jégesővel érkezik a vihar

Forrás: Thinkstock -
időjárás jégeső
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint pénteken záporokra, zivatarokra kell számítani, és helyenként felhőszakadás, jégeső is lehet, viharos szél kíséretében. Hajnalban 10-16, napközben 20-27 fok valószínű, de a zivatarok után lehűl a levegő.

Másodfokú riasztást adtak ki a heves zivatarok miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyére.

Pénteken záporokra, zivatarokra kell számítani Forrás: Thinkstock

A zivatarok erős széllel és jéggel érkeznek.

Ugyanezért Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád és Tolna megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

A várható felhőszakadás miatt Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok kapott riasztást. Ez azt jelenti, hogy rövid idő alatt 25-30 milliméter eső eshet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.