Fotósorozat az amishok életéről

amisok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az amishok nem közlekednek autóval, nem használnak áramot, és nagyon ritkán van dolguk a törvénnyel. Egyszerű, puritán életet élnek, amibe nem fér bele az önzés: 

Kiterjedt amish közösségek többnyire Amerikában jellemzőek, filmekből vagy éppen könyvekből már mindenki ismerheti őket. Egyszerű, puritán életet folytatnak, nem használnak gépeket, áramot, szigorú szabályok szerint öltözködnek, és minden problémát maguk oldanak meg. Minden világi dologtól elhatárolódnak, de a gyerekeknek adnak esélyt, hogy megismerjék a másik életet. A fiatalok 18 éves korukban megismerkedhetnek a városiélettel, lehet autójuk, bulizhatnak, járhatnak moziba, majd el kell dönteniük, hogy visszatérnek-e a közösségbe. A legtöbb fiatal az amishokat választja, és tovább folytatja azt a tiszta életvitelt, amit elkezdtek. Íme egy sorozat arról, hogyan is élnek az amishok.

/1706/Fot_s20176712480

Alkohol, drog és rock & roll - Ilyen az amish tinik züllése

Az Egyesült Államok az egyik legmodernebb, leghaladóbb szellemű ország a világon. Innen nézve meglepő lehet, hogy pont a Szilícium-völgy hazájában máig őrzi hagyományait az amisok furcsa, ultrakonzervatív, valahol a 17–18. században megragadt közössége. De vajon lehet-e boldog, teljes életük a szigorú szabályok között nevelkedő, lázadó tiniknek? Úgy tűnik, igen. Az amisok igen találó megoldást dolgoztak ki rebbelis fiataljaik leszerelésére. Olvasd el erről a life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.