Időjárás: hatalmas hőség miatt adták ki a legmagasabb fokú riasztást!

Fotó: Polyák Attila - Origo -
időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tikkasztó hőség lesz a hét első felében, emiatt szinte az egész országra figyelmeztetés van érvényben, több megyében a legmagasabb fokra emelték a riasztást!

A hét első felében nem várható enyhülés sőt, szinte az ország egész területére figyelmeztetést adtak ki a tikkasztó hőség miatt. Egyes helyeken hétfőn akár 38 fok is lehet a csúcshőmérséklet,

Borsod-Abaúj-Zemplén megye kivételével az egész országra érvényes a forróság miatti riasztás.

Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyében másodfokú, a többi megyében elsőfokú a figyelmeztetés.

Csongrád és Békés megyére viszont még keddre is a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetést adták ki.

Hőség lesz az országban - Képünk illusztráció Fotó: Polyák Attila - Origo

A tikkasztó forróság mellett heves zivatarok és felhőszakadás is lesz az országban, főként délutántól: Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Fejér, Komárom-Esztergom és Tolna megyére a viharok miatt is másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

A zivatarokat általában erős széllökések, valamint jégeső és nagyobb mennyiségű csapadék kísérheti.

Az eső alatt akár óránkénti 90-100 kilométeresnél is erősebb széllökések lehetnek, a felhőszakadás során pedig rövid időn belül 40-50 milliméter eső is eshet (terepviszonyoktól függően akár villámárvizet is okozva) - adta ki figyelmeztetését az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.