börtönbüntetés Növényi Norbert adócsalás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Évek óta húzódó adócsalási ügyben hozott ítéletet a Fővárosi Törvényszék: nem jogerősen börtönre ítélték Növényi Norbertet.

Nyolc éve húzódik az az adócsalási ügy, melynek Növényi Norbert hetedrendű vádlottja. A sportoló azután keveredett a dologba, hogy az elsőrendű vádlott munkát ajánlott neki. Növényi azt nyilatkozta korábban, ő nem követte el a bűncselekményt. Az egyik állítás szerint ő csak reklámarc volt, a vád szerint azonban részt vett az üzleti döntésekben.

Növényi Norbert bajban van Forrás: MTI/Illyés Tibor

A Blikk azt írja,

Növényi Norbertet bűnösnek találták

kétrendbeli adócsalásban, illetve háromrendbeli magánokirat-hamisításban, amely bűncselekményekben bűnsegédként vett részt. A bíróság

halmazati büntetésként 3 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte,

és 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, emellett 136.186 forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte. Az ítélet nem jogerős.

Növényi Norbert bírósági ügyéről vallott: teljesen tönkrement anyagilag a sztár


Növényi Norbert sokaknak volt a példaképe, de egy kétes ügy miatt veszélybe került a megélhetése. Megvonták az olimpiai járadékát, elvitte a bank a házukat. Tönkrement anyagilag és évek óta megalázottságban él.Olvasd el erről a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.