Megérkezett Németh Lajos augusztusi előrejelzése

Fotó: Talán Csaba -
Németh Lajos kánikula időjárás előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Németh Lajos elárulta, egyelőre nem látni a végét a kánikulának.

Nem látni a végét a kánikulának, a jövő héten is bőven 30 fok fölötti hőmérsékletre számíthatunk" – közölte Németh Lajos a TV2 ma reggeli műsorában.

A meteorológus elárulta, hiába van sokaknak elege a hőségből, még így is elmaradunk a melegrekordoktól. Mint mondja, azért nehezebb most elviselni a meleget, mert éjszaka sem hűl le a levegő 20 fok alá.

Németh Lajost arról is faggatták, mi várható augusztusban. Nos, abban biztosak lehetünk, hogy lesz még meleg.

Hosszútávú előrejelzést könnyű lenne mondani, de vagy olyan lesz, vagy nem... Egyet tudok mindenféleképpen: az augusztus igazi nyári hónapnak számít. És a második legmelegebb nap a nyári időszakban augusztusban fordult elő. Az abszolút maximum hőmérséklet, az abszolút meleg, amit mértek, azt július 21-én mérték, 41,9 fok volt, de a második az augusztusi: 21-én 2000-ben 41,7 fokot mértek Békéscsabán. Tehát benne van bőven még, hogy 35 fok körüli legyen a hőmérséklet."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.