Öt film és sorozat, amit ne hagyj ki októberben

Joker FOMO Joaquin Phoenix bemutató sorozat mozi Jack Nicholson Heath Ledger Watchmen - Az őrzők Todd Phillips Batman Drakulics elvtárs premier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fesztiválgyőztes képregénygonosz érkezik, magyar családi mese szórakoztat, szocialista vámpírvígjáték nevettet. Rovatunkban minden hónapban összegyűjtjük azokat a bemutatókat, amelyek a legfontosabb eseménynek számítanak, és amiket szerintünk nem érdemes kihagyniuk olvasóinknak. Jöjjenek hát október ajánlott filmjei és sorozatai!

Joker (Joker)

Hazai mozis premier: 10.03.

Nem, ez nem egy újabb szokásos szuperhősfilm. Todd Phillips rendező a mai Hollywood egyik legzseniálisabb színészével, Joaquin Phoenix-szel karöltve valami egészen különlegeset alkotott – aminek művészi értékeit az is jól jelzi, hogy a Joker, filmtörténetet írva egy A-kategóriás nemzetközi filmfesztiválon, Velencében is győzni tudott. Batman nagy ellenfele tehát ezúttal csak a kiindulópont egy karcos emberi karakterdrámához, és könnyen lehet, hogy Joaquin Phoenix a nagy elődök, Jack Nicholson és Heath Ledger nyomdokaiba lépve az Oscarig is eljut majd vele.

Mi újság, kuflik?

Hazai mozis premier: 10.03.

Ősszel jó néhány magyar film mozipremierjének lesz okunk örülni, közülük októberben kapásból háromnak is. Ezek közül ráadásul mindenki kedvére kiválogathatja a magának valót, annyira különbözőek. A mesekönyvekből és tévéből már jól ismert és közkedvelt aranyos kis kuflik mozis kalandja például a legkisebbeknek (és persze a szüleinknek) szól.

FOMO – Megosztod és uralkodsz

Hazai mozis premier: 10.10.

A második magyar filmes premier a hónapban a FOMO, melynek címe egy angol netes betűszó-szlengkifejezésből jön: Fear Of Missing Out, azaz félelem attól, hogy az ember kimarad valamiből. Az elsőfilmes Hartung Attila rendezése a mai tizenévesekkel, az ő vágyaikkal, félelmeikkel, partikultúrájukkal, és a virtuális világgal szétválaszthatatlanul összefonódó életükkel foglalkozik, egy eldurvuló házibuliban készülő, életeket felforgató videó történetén keresztül.

Watchmen (Watchmen)

Hazai tévés premier: 10.21. (HBO)

Az HBO következő nagy dobásának szánt prémiumsorozata a Watchmen, amivel a csatorna először próbálkozik a manapság oly sikeres szuperhősös zsánerrel, de persze ők is megpróbálnak valami újat kihozni belőle. Erre ideális alapanyagnak tűnnek a Watchmen képregények, amelyek a kétezres évek elején egy moziverzióban is már felforgatták a zsánert, most pedig egy jelenbe helyezett, sorozatverzióban még több lehetőséget kínáló, új történettel kísérlik meg ugyanezt.

Drakulics elvtárs

Hazai mozis premier: 10.31.

Október harmadik magyar filmje a Drakulics elvtárs, ami a vígjáték-szatírák, a történelmi filmek és a vámpírmozik kedvelőit egyszerre célozza. Mókás alapötlete egy szocialista vérszívóról szól (Nagy Zsolt), aki a hetvenes évek Magyarországára érkezik, és a hazai titkosszolgálat ered a nyomába, Walters Lili, valamint Nagy Ervin karaktere által.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.