A harmadik szövetségi halálos ítéletet hajtották végre a héten az Egyesült Államokban

Forrás: Shutterstock -
gyilkosság halál USA halálos ítélet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A harmadik szövetségi halálos ítéletet hajtották végre a héten az Egyesült Államokban - jelentette be a szövetségi igazságügyi minisztérium pénteken Washingtonban.
Forrás: Shutterstock

A héten Honken volt a harmadik bűnöző, akit szövetségi bíróság által hozott halálos ítélet után kivégeztek. Kedden a szintén gyilkosságért elítélt Daniel Lewis Lee-n, csütörtökön pedig Wesley Ira Purkey-n hajtották végre az ítéletet. Lee és Purkey szintén bestiális gyilkosságot követett el.

Mindhármukat Indianában és méreginjekcióval végezték ki.

Az amerikai igazságügyi miniszter, William Barr tavaly jelentette be, hogy az igazságügyi minisztérium ismét megkezdi a szövetségi bíróságok által kiszabott halálos ítéletek végrehajtását. Ezt a szövetségi kormányzat még 2003-ban állította le a végrehajtás módja miatti vitára hivatkozva. A 2003-as döntés azonban csakis a szövetségi bíróságok ítéleteire vonatkozott, az egyes amerikai tagállamokban változatlanul végrehajtották a helyi bíróságok halálos ítéleteit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.