Megölte két autista gyermekét az apa, hogy felvegye az életbiztosítással járó összeget

életbiztosítás gyilkosság autizmus édesapa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kaliforniai férfi szándékosan a vízbe hajtott kocsijával, melyben felesége és két autista gyermekük tartózkodott. A terve az volt, hogy felveszi az életbizotsítással járó vagyont és Egyiptomban kezd új életet.

A San Pedro-i dokkoló halászai egyszer csak arra lettek figyelmesek, hogy kerékcsikorgás hallatszik, majd egy autó 50 méter repülés után a vízben kötött ki. Az autóban a 35 éves Ali F. Elmezayen ült a volánnál, mellette ült felesége, a hátsó ülésen pedig két súlyosan autista gyermekük: a 8 éves Abdelkarim Elmezayen és a 13 éves Elhassan. A férfi gyorsan kimászott az autóból és kiúszott a partra. Arra nem számított, hogy felesége is megmenekül, a két gyermek viszont megfulladt az autó hátsó ülésén - írja a Los Angeles Times.

A férfit most 212 év börtönbüntetésre ítélték, gyilkosság és gyilkossági kísérlet vádjában találták bűősnek.. A bíró különösen elítélendően találta, hogy Elmezayen két évig dolgozott a gyilkosság végrehajtásán. Idővel nyolcféle biztosítási kötvényt vásárolt, amelyek 3,4 millió dolláros fedezetet nyújtottak volna, ha elkerüli a csalás gyanúját.

vízbe fulladás illusztráció Forrás: Shutterstock

A két gyermek autizmusa óriási megterhelést okozott a családnak, akik egy szűk watts-i otthonban éltek és krónikus pénzügyi gondokkal küzdöttek. Mindkét fiú hiperaktív volt és egész életükben pelenkára volt szükségük. 2015. április 9-én Elmezayen azt javasolta feleségének, Diabnak, hogy vigyék ebédelni két kisebbik fiukat egy inglewoodi étterembe. Ebéd után azt mondta nekik, hogy meg kell állniuk a San Pedro rakparton található tenger gyümölcsei piacon, hogy halat vásároljanak. Behúzódtak egy parkolóba, ahol Elmezayen elmondása szerint alaposan meg akart nézni egy elhaladó hajót. Innen startolt a férfi a vízbe.

Az is kiderült, hogy a férfi már összegyűjtött 260 ezer dollárt, amit elrejtett a felesége elől és a pénzt Egyiptomba utalta, hogy ott kezdjen új életet. A párnak egy 20 éves fia maradt életben, aki látni sem akarja apját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.