Mindössze 4 nap alatt teljesen megvakult a magyar énekesnő: meg kell tanulnia így élni

Forrás: Agárdi Szilvi/Instagram -
élet Agárdi Szilvi Vakság énekesnő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Agárdi Szilvia tavaly nyárig a alig látó és a vakság közötti határon volt, de mostanra teljesen elvesztette a szeme világát. Természetesen ez nagyon megviselte őt, de szakember segítségét kérte, hogy megtanuljon így élni.

Agárdi Szilvia mindössze négy nap alatt teljesen elvesztette a szeme világát, azelőtt alig látó és a vakság közötti határon volt. Most meg kell tanulnia így élni, ezért szakemberhez fordult.

Agárdi Szilvi Forrás: Agárdi Szilvi/Instagram

Rehabilitálnak, hogy megtanuljak vakon élni. Nem csak közlekedni, de vasalni, főzni is.

Mint megtudtam, fix pontokhoz fogja kötni a tájékozódást, nem egy kukához, ami bármikor eltűnhet, hanem egy falhoz, házhoz, hogy tudjam, mikor merre járok.

Általában tök jó fejek az emberek, és ezt megelőzvén átadják a helyet. Ezt hívom én reménykedős módszernek, amikor ábrándokkal szállok fel a buszra"

"Ha netán nem mondják be a megállókat, fontos, hogy tudj számolni. Én például megtanultam kiszámolni a megállókat, ahogy érzékelem azt is, hogy épp merre járhatunk. Minden bukkanót fejben kell tartanom. Tudom például, ha busszal megyek, hogy a Budagyöngyénél vagyunk éppen, mert ott kátyús az út, de a kanyarokat is felismerem

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.