Több éven át kényszerített prostitúcióra nőket a szolnoki pár: 21 millió forinthoz jutottak

Forrás: Shutterstock -
prostitúció kényszerítés Szolnok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több éven keresztül kényszerített nőket prostitúcióra Németországban és Svájcban egy szolnoki pár, mindkettőjüket elfogták - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kedden a police.hu oldalon.

A pár férfi tagja szinte minden esetben álnéven ismerkedett meg későbbi áldozataival, akikkel rövid ismeretség után érzelmi kapcsolatot létesített. Egyiküket megerőszakolta.

Később - arra hivatkozva, hogy vállalkozása anyagi gondokkal küzd - a nőket erőszakkal vagy megtévesztéssel prostitúcióra kényszerítette.


A sértetteknek Németországba vagy Svájcba kellett utazniuk, ott egy magyar nő fogadta őket, aki - szintén kényszer hatására - "betanította" őket.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

A kiszolgáltatott helyzetben lévő sértettek által megkeresett és átutalt pénzt a férfi élettársa vette fel. A férfi és a nő az elmúlt években csaknem 21 millió forinthoz jutott a szexuális üzletből.
Június 17-én elfogták őket szolnoki lakásukban, majd előállították és emberkereskedelem, illetve pénzmosás miatt gyanúsítottként hallgatták ki a párt. A rendőrök kezdeményezték a férfi letartóztatását - áll a közleményben - írja az MTI.

Korábban Hódmezővásárhelyen egy testvérpár és az anyjuk kényszerített prostitúcióra több nőt és egy kiskorú lányt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.