Döbbenet: ő az első kisfiú, aki ilyen születési rendellenességgel jött a világra

Forrás: Shutterstock -
pénisz elváltozás újszülött
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy iraki kisfiú három hímvesszővel született, amelyek közül kettő nem volt működőképes, így műtéti úton el is távolították őket. Ez az első ilyen eset a világon, triphallia-nak nevezték el a rendellenességet.

Három pénisszel született egy kisfia Irakban. Az orvosok úgy vélik, hogy ez az első ilyen "triphallia" eset a világon, miszerint valakinek három hímvesszője van. Az orvosok szerint minden öt-hatmillió fiú közül egy esetben fordul elő, hogy a gyermek több pénisszel születik, világszerte körülbelül 100 diphallia-esetet regisztráltak, ahol a betegnek két pénisze van - írja a Daily Star.

kisbaba újszülött Forrás: Shutterstock

Az ismeretlen kisfiú mindössze három hónapos volt, amikor észrevettek nála egy herezacskó duzzanatot, így derült fény a rendellenességre. Azonban csak az egyik pénisz volt működőképes, így a másik kettőt műtéti úton eltávolították.

Az orvosok az anyát is megvizsgálták, hogy terhessége alatt szedett-e gyógyszereket vagy voltak-e genetikai rendellenességek a családban,azonban egyik sem magyarázta meg a különleges esetet. Így az orvosok továbbra is értetlenül állnak a rendellenesség előtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.