Komoly árat fizethet a pofonért Will Smith: akár az Oscar-díját is visszakérheti tőle az Akadémia

pofon Oscar-gála Chris Rock Oscar 2022 Will Smith Jada Pinkett-Smith
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mi is írtunk korábban az idei Oscar-díjátadó legbotrányosabb pillanatáról, amikor Will Smith élő adásban húzott be egyet Chris Rocknak, amiért a komikus elsütött egy rossz viccet a feleségével kapcsolatban. Úgy tűnik, a pofon sokba kerülhet a színésznek: lehet, hogy még az Oscar-díját is vissza kell adnia.

Ilyen talán még sosem történt az Oscar történetében: Will Smith behúzott egyet Chris Rocknak, mert az a felesége kopaszságán viccelődött. Will Smith felesége először 2018-ban tett említést arról, hogy olyan betegségben szenved, amitől kihullik a haja. Most ismét előjött a kór, és egy ideje csak kopaszon látható a színésznő.

A botrányról készült felvételek azóta az egész világot bejárták:

Mivel erőszakról van szó, felmerült a lehetősége annak, hogy Chris Rock feljelentést tesz Will Smith ellen. Ám a Los Angeles-i rendőrség a Variety megkeresésére elmondta, hogy a komikus egyelőre nem kívánja jogi útra terelni a történteket. Ennek ellenére Smithnek sokba kerülhet még ez a nem mindennapi incidens.

A Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia magatartási kódexe szerint ugyanis minden körülmények fontos az Akadémia értékeinek megtartása, például az elfogadás vagy az emberi méltóság tisztelete
- írja a Blikk.

A lap a New York Post alapján azt írja, hogy az Oscar-szobrokat odaítélő Akadémia az irányelvei alapján megteheti, hogy megkérje a színészt, adja vissza a díjat. Az Akadémia egy bejegyzésben leírta, hogy elítélik az erőszak minden formáját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.