Gyilkos bikák támadják egy kistelepülés lakóit

Forrás: PIXABAY -
támadás bika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A turisták gyakran elővigyázatlanok, mert nem gondolják, hogy egy békésen legelésző szarvasmarha akár életveszélyes sérüléseket is okozhat, ha felingerlik.

Az angliai Merseyside-ban 2020 áprilisa és 2021 márciusa között tizenegyen veszítették életüket tehenek vagy bikák támadása következtében, ezért a helyi hatóságok már külön figyelmeztetik a veszélyre a sétálókat, kirándulókat és gazdálkodókat.

A kép illusztráció. Forrás: PIXABAY

A felhívásban arra kérnek mindenkit, hogy közúton vagy jelzett úton közlekedjenek, és a gyalogutakat előre tervezzék meg, nehogy eltévedjenek, illetve kerüljék el a nyílt mezőket, legelőket. A csordák irányítása céljából a farmerek nyitva vagy csukva tarthatják kapuikat, ezért a kirándulókat felszólították, hogy hagyják azokat úgy, ahogyan találták.

A közleményben az is szerepelt, hogy a fiatal állatokat ne közelítsék meg, ne simogassák, mert szüleik ezt fenyegetésnek tekinthetik, és az utódokat védelmező ösztön erőszakossá teheti őket. Bár a magányosan legelő felnőtt tehenek külső szemlélő számára békésnek és fotogénnek tűnhetnek, a felhívás arra figyelmeztet, hogy ezekkel az állatokkal sem érdemes barátkozni, mert a reakcióikat nem lehet kiszámítani.

A kutyasétáltatók figyelmét külön felhívták, hogy házi kedvenceiket pórázon sétáltassák, mert az ebek gyakran ingerlik támadásra a marhákat – írja a magyarmezogazdasag.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.