Megszólalt egy szemtanú a budapesti házomlásról: "Még a föld is beleremegett"

Fotó: Polyák Attila - Origo -
Jókai utca Terézváros házomlás Budapest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
"Olyan volt, mint egy katasztrófa filmben."

A Jókai és Aradi utca sarkán található ötszintes épület tetejéről indult el az omlás, amely magával sodorta az alatta lévő erkélyek párkányzatát is. A törmelék a Jókai utcán parkoló gépkocsikra, illetve az úttestre zuhant. A lezuhant 50 méteres falrész teljesen betemetett és összeroncsolt több autót. A mentők négy sérültet láttak el, köztük egy súlyosat. A fiatal nő koponyasérülést, gerincsérülést és belső sérüléseket szenvedett. A Budapesti Operettszínház tájékoztatása szerint a balesetben súlyosan megsérült az egyik táncművészük, aki éppen munkahelyére tartott.

Leomlott egy ház tetőszerkezete a VI. kerületi Jókai utcában Fotó: Polyák Attila - Origo

A Borsnak megszólalt egy szemtanú, akinek a kocsiját maga alá temették a törmelékek. "Miután leparkoltam, utána húsz perccel egy hatalmas csattanásra rohantam ki. Akkora volt a robaj, hogy még a föld is beleremegett, olyan volt, mint egy katasztrófafilmben. Még a sarokig el tudtam szaladni, de onnan tovább már nem, mert a majdnem ember magasságú por miatt már semmit nem lehetett látni. Egy szőke hajú nőt és egy idős nénit is láttam, akik megsérültek. Őket azonnal elvitték a mentők. Utána kutyával kerestek további sérülteket, hátha valaki a romok és a törmelék alá került, ha jól láttam, négy embert szállítottak el. Hogy az autómat ki fogja kifizetni, azt nem tudom. Legalább nyolc autó állt egymás mögött, azokat már kiszabadították a romok alól, talán azért, hogy nem ült-e benne valaki, de ott van még egy felismerhetetlenségig kilapított furgon" - mondta a környéken fodrászként dolgozó Evelin.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.