Öngyilkosságtól féltik a börtönben raboskodó hírességet - 24 órás felügyeletet kapott

Forrás: AFP/Kamil Krzaczynski -
R. Kelly szexrabszolga börtön szexuális bántalmazás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról korábban beszámoltunk, június 29-én 30 év letöltendő fegyházbüntetésre ítélték R. Kellyt, polgári nevén Robert Sylvester Kellyt emberrablás, vesztegetés és kiskorúak szexuális kizsákmányolásának vádjával.

R. Kelly évek óta előzetes letartóztatásban volt, amiért hosszú évekig akaratuk ellenére, rabszolgaként tartott fogva fiatal lányokat, akiket szexuálisan bántalmazott. Az énekest az ítélethirdetést követően 24 órás felügyelet alá helyezték, mivel a pszichiátriai vizsgálat alapján fennáll annak a veszélye, hogy kárt tesz magában, vagy öngyilkos lesz.

R. Kelly Forrás: AFP/Kamil Krzaczynski

Az Entertainment Weekly értesülései szerint a híresség válaszul beperelte a brooklyni börtönt, ahol több mint egy éve tartják fogva, mondván, nem szükséges kiemelt felügyelet alatt tartani őt. Indoklásában többek között a kegyetlen bánásmód is szerepelt, mely az ügyvédei szerint helyrehozhatatlan károkat okoz az énekesnek, aki mentálisan fel volt készülve az ítéletre, és egyáltalán nem mutatta a szorongás jelét.

A büntetés-végrehajtási intézet képviselői ezzel szemben állítják: példátlan lenne, ha a börtön saját önelemzése alapján felmentené Kellyt a felügyelet alól, ahová elmondásuk alapján saját biztonsága érdekében helyezték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.